Az Activisiont is elérte a játékipari végzet: a hatalmas kiadónál megkezdték a leépítéseket, első turnusban körülbelül 30 ember küldve el (a hivatalos sajtóanyag fogalmaz így, szóval minden bizonnyal több főről van szó). Bár világszinten ez nagyon kevésnek tűnhet, a megjelölt indok mégis gondolkodásba ejti az egyszeri játékújságírót.

A cég ugyanis az idei esztendőben "nem tervez olyan sok licencalapú játékot", és emiatt újraszervezi a vállalati hierarchiát. Ez már csak azért is vicces állítás, mert 2013-ban készül megjelenni a The Walking Dead: Survival Instinct, a Deadpool: The Game, egy új Tini Nindzsa Teknőc-trilógia első része, és egy már készülő, de még be nem jelentett James Bond-felvonás (jaj). S akkor még nem volt E3, nem láttuk az új konzolokat, nem lepleztek le semmit a nyár végi GamesComon, mert ugyebár csak február van!

Mi több, az Activision további 30 dolgozót menesztett a Treyarchtól -- bizony, a több ezer talicskányi dohányt összekaparó Call of Duty: Black Ops II fejlesztőitől. Az ok: a létszámot a DLC-k kedvéért duzzasztották fel, most viszont már nem kell ennyi ember a csapatba. Hogy ez bűzlik-e valakinek, már egyéni kérdés -- mindenesetre tény, hogy a kiadónak meggyűlik a baja a válsággal, hisz egyre többe kerül a cégstruktúra fenntartása, a fejlesztési- és marketingköltségek rohamos emelkedéséről már nem is beszélve. Lehet, hogy Bobby Kotick birodalma nemsokára magába roskad?