Megállíthatatlanul közelít a következő konzolgeneráció, amire jó példa, hogy az előző váltásnál indított sorozatok éppen most zárják le a nagyobb történeti szakaszokat, a fejlesztők az új technológiákról beszélnek, s szépen sorban jönnek az olyan pletykák, hogy már vannak stúdiók, amelyek a következő konzolra fejlesztenek.

A legfrissebb ilyen szóbeszéd szerint a Rare, a Lionhead és a Turn 10 egy kisebb csapattal ugyan, de már megkezdte az új generációs Xboxra való fejlesztést. Az könnyen kitalálható, hogy Peter Molyneux csapata, illetve a Forzát fejlesztő brigád miféle játékokkal fog előrukkolni, ám a mostanában stagnáló, s közepes alkotásokkal jelentkező Rare esetében már egy kicsivel árnyaltabb a helyzet.

A Xbox World magazin információi szerint az egykor szebb időket is megélt Rare egy felnőtt játékon dolgozik az Xbox 720-ra -- vagy bármi is legyen a következő masina neve. Az angol stúdió nem tett utalást arra, hogy milyen típusú játékra számíthatunk, de az a célkitűzésük, hogy egy innovatív és sikeres programmal álljanak elő, miközben nem térnek vissza a már bejáratott karakterekhez vagy sorozatokhoz. Egyszóval, aki a Conker's Bad Fur Day folytatását várja, csalódni fog.