Maximális hatékonyság konténerekkel

Ha még van is otthon olyan utánfutó, amibe be tudjuk pakolni a hulladékot, biztosan jó pár fordulóra lesz szükség ahhoz, hogy az összes szemetet elszállítsuk. Nem éppen a leghatékonyabb megoldás költség és idő szempontjából. Itt kerül képbe a profi sittszállítás, amit konténerrendelés segítségével lehet megoldani.

Mit is jelent ez? Egy szállító cégtől rendelünk egy konténert, amit teherautóval fognak kiszállítani számunkra a leegyeztetett időpontban. Azt elhelyezik a kijelölt helyen, ami lehet az udvar vagy közterület is. Fontos, hogy utóbbi esetében közterület-használati engedélyre is szükség lesz, amit a megrendelőnek kell beszereznie az illetékes önkormányzatnál. Ha mindez megvan és a konténer is megérkezett, akkor bepakolhatjuk a hulladékot. Ha ezzel készen vagyunk, akkor felhívjuk a szállító céget, újra érkezik a teherautó és elviszi a megpakolt tárolót. Ennyire egyszerű a konténeres sittszállítás, de természetesen van jó pár tényező, amire oda kell figyelni.

https-wwwkontenerguru-2023-julius-cikk1.jpeg

Ilyen például az, hogy egyáltalán nem mindegy, mekkora konténert kérünk. Többféle méretben, 3 köbmétertől kezdve egészen 12 köbméterig igényelhetőek. Az általános ajánlás az, hogy inkább kérjünk egy-két köbméterrel nagyobbat, mint amire először gondoltunk. Kerüljük el azt a kellemetlenséget, hogy nem fér bele minden a konténerbe, így a teherautónak kétszer kell fordulnia, amivel természetesen a költségek is duplázódni fognak.

Hol érhető el ez a szolgáltatás?

A konténer számít az egyik legjobb megoldásnak a 7. kerületben, ha sitt vagy építési törmelék elszállításáról van szó. A teherautók a szűkebb utcákban is elférnek, így a kevés hely egyáltalán nem jelent akadályt. Már több száz magánszemély vette igénybe ezt a szolgáltatást a Thököly út és Dohány utca közelében az elmúlt években. 

Ezenkívül egyébként az egész fővárosban és Pest megyében szállíthatjuk el konténerrel a hulladékot.

A konténeres sittszállítás megrendelése

4+1 lépésből áll az egész folyamat. Az első az, hogy a konténernek helyet biztosítsunk, ami lehet közterület vagy magánterület is. A következő a hulladék fajtája, amiről mindig pontos leírást próbáljunk adni, mivel vannak olyan anyagok és tárgyak, amiket nem lehet konténerben szállítani.

A harmadik a konténer mérete, amiről már beszéltünk. Ezt köbméterben kell majd megadni. A negyedik a hely és idő leegyeztetése, hogy mikor és hova kérjük a konténert. Végül pedig speciális igényeink is lehetnek: áfás számla, hulladékátvételi elismervény. A konténerrendelés a leghatékonyabb módja a hulladék elszállításának.