A hányattatott sorsú Mission: Impossible 8-at eredetileg az előző résszel közösen tervezték forgatni, azonban a pandémia, valamint a jócskán elszállt költségvetés eléggé megnehezítette a munkálatokat. A hetedik epizód végül több halasztást követően végül 2023 nyarán került a mozikba, azonban a nyolcadik felvonáson még mindig serényen ügyködnek – immáron két esztendeje, ami alapból is sok, főleg ha beleszámítjuk, hogy egyébként négy éve álltak neki a munkának. A franchise egyik sztárja, Simon Pegg is erről számolt be a napokban, aki egyfajta elsődleges információforrásként funkcionál, miután az utóbbi három epizódot író és rendező Christopher McQuarrie törölte magát a közösségi médiáról.

A színész nemrég tett egy sétát a szabadban, ahol előkapta a telefonját, és egy Twitter-videóban számolt be, hogyan haladnak a nyolcadik résszel:

Négy éve ilyenkor épp Norvégiában voltam, ahol a Leszámolást forgattuk, igaz, én végül nem forgattam, mivel az időjárás nem volt megfelelő ahhoz, amit csinálni szerettünk volna. De akkor kezdődött el a Mission: Impossible – Leszámolás forgatása, és durva belegondolni abba, hogy azóta már ennyi idő eltelt. Most a nyolcadik felvonással az utómunka fázisában vagyunk már, és nagyon izgalmas ez az egész. Folyamatosan írogatok McQuarrie-nek, hogy mi folyik épp, milyen az egész, hogyan néz ki. Neki meg egyszerre van cipzár a száján és mellette imád ömlengeni róla, ami nekem nagyon bejön. Mert az egész tökre izgalmas, tudjátok, ahogyan az egész összeáll.”

A Mission: Impossible 8 a tervek szerint 2025. május 23-án kerül a mozikba az USA-ban.

A borítókép forrása: Paramount