Jövő nyáron érkezik a népszerű John Wick-széria spinoffja, a Balerina, amelyben Ana de Armas táncosból lett bérgyilkosa fegyverkezik fel, hogy bosszút álljon szülei gyilkosain. A filmet eredetileg 2024-ben mutatták volna be, azonban a Lionsgate végül 2025 júniusára csúsztatta a premiert, ami alapvetően még nem lenne baj, azonban egy friss jelentés szerint ennek az volt az oka, hogy Chad Stahelski út közben átvette a stafétabotot Len Wiseman rendezőtől, és lényegében újraforgatta az egész produkciót pár hónap alatt.

Stahelski felelt az eddigi négy John Wick-filmért, a Balerinát pedig producerként jegyzi, ám a források arról árulkodnak, hogy a direktor mindent megtesz azért, hogy a spinoff nagy sikert arasson, és ezzel bebiztosítsa a franchise folytatásának a lehetőségét. Valószínűleg emiatt látta jónak, hogy inkább kiveszi a projektet Wiseman kezéből, ami nyilván azt jelentheti, hogy Stahelski és a stúdió nem volt elégedett az Underworld, a Die Hard 4 és a 2012-es Az emlékmás rendezőjének a munkájával. Ugyan a pótforgatás bevett gyakorlat Hollywoodban, de ha tényleg az az igazság, amit a forrás állít, akkor ez már teljesen más tészta.

2024 egyik nagy bukása szintén a Lionsgate szányai alatt készült: ez volt a Borderlands, ami szintén sokat csúszott a pótforgatások miatt, amit az eredeti rendező, Eli Roth helyett végül Tim Miller hozott tető alá. A cserére egyébként azért volt szükség, mert Roth akkor már a következő filmjével volt elfoglalva. A Balerinát remélhetőleg nagyobb sikerrel rázzák majd gatyába, ugyanakkor a gyártás közben felmerült problémák miatt Stahelski soron következő nagy projektje, a Hegylakó-remake munkálatai is csúsznak 2025-re.

A borítókép forrása: Slashfilm