Aki rendelkezik PSP-vel, az tudja, hogy a kis masina nemcsak játékra, de filmnézésre, zenehallgatásra, netezésre, a Skype segítségével telefonálásra, sőt, a kiegészítőknek köszönhetően fényképezésre és útbaigazításra (GPS) is alkalmas. Az abszolút multifunkciós ketyere a közeljövőben ismét egy hasznos szoftverrel fog bővülni, ugyanis a Sony a Penny Arcade Expo '09-en egy olyan program demóját mutatta be, amellyel kényelmesen olvashatunk képregényeket a PSP-nk képernyőjén.

Akárcsak a nyomtatott sajtó, úgy a képregénykiadás is igen nagy kihívásokkal küzd a XXI. században, az eladások csökkennek, és minden nagyobb kiadó keresi az új utakat a fennmaradáshoz. A jövő természetesen itt is az interneté és a digitális képregényeké. Még az olyan mamutvállalatok is, mint a Marvel (amit most felvásárolt a Disney), terjeszkednek az internetes képregényeikkel, és erre a trendre érzett rá a Sony, mikor nekilátott egy olyan szoftver megalkotásának, amivel könnyedén tölthetünk le és olvashatunk képregényeket a PSP-n.



A Digital Comic Player a d-pad és az analóg karok segítségével lesz "irányítható", az olvasó képkockánként nézegetheti majd a képregényoldalakat, illetve lehetőség lesz egy automatikus lejátszásra is. Az egyes "füzeteket" a PlayStation Store-ból lehet majd letölteni, ám arról még nincs információ, hogy rögtön az utcai megjelenés napján elérhetőek lesznek-e az adott képregények, vagy csak jóval a megjelenés után.

A szoftver 2009 decemberében debütál az Egyesült Államokban, és 2010 elején a többi régióban. A tervek szerint olyan kiadók képregényei lesznek letölthetőek a PSP-re, mint a Marvel, az Image, a BOOM! Studios, a Red 5 és az Ape Entertainment