• Május 31-én debütál a Hulun Danny Boyle Sex Pistols sorozata
  • Jelenetképek érkeztek a kilenc epizódos miniszériából

Miután lezárult a pereskedés az FX Sex Pistols sorozata körül – Johnny Rotten támadta meg a produkciót, mivel szerinte méltatlan módon ábrázolják őt –, Danny Boyle végre hozzáláthatott a munkálatokhoz. A Trainspotting és a Gettómilliomos rendezőjének új sorozata friss bejelentés szerint május 31-én debütál majd a Hulun. Egyes régiókban a Disney+ tűzi műsorra ideiglenesen a produkciót, talán Magyarországra is eljut majd a Pistol.

A Steve Jones gitáros önéletrajzi könyve alapján készült széria a brit punk-mozgalom első számú bandájának három éves, 1975-78 között datálható történetét foglalja össze. A Pistols ugyan mindössze egyetlen lemezt jegyez, ’78-as amerikai turnéjuk pedig már egyenesen érdektelenségbe fulladt, stílusuk sorsfordító hatást gyakorolt a zenetörténetben. Alább láthatjátok az első jelenetképeket a sorozatból.

pist1.jpg

pist2.jpg
(A képek forrása: Consequence)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob Dylan és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic bőrébe bújik, érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, a Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel, Scorsese a Grateful Dead legendás gitárosa, Jerry Garcia életét mutatja be, Baz Luhrmann Elvis-t varázsolja vászonra, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?