Miben tud segíteni egy munkaerő-kölcsönző cég?

A fizikai dolgozók esetében, azaz a kékgalléros szektorban a sajátosságokat figyelembe véve megállapítható, hogy itt a munkaerő toborzása, kiválasztása, motiválása másképpen zajlik, mint az irodai dolgozók, a szellemi munkát végzők, azaz a fehérgallérosok esetében.

A kékgallérosok toborzásában a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cégnek is nagy tapasztalata van, érdemes hozzájuk fordulni, ha segítségre van szükség. Hatékonyan tudják működtetni azokat a csatornákat, amelyeken keresztül elérhetők a leendő dolgozók, továbbá számos olyan feladatot is el tudnak végezni, amit a vállalatok HR-osztálya általában nem, vagy csak jóval több idő alatt.

https-beramanhu-2023-oktober-cikk1.jpg

A kékgallérosok munkába állása sokszor azért hiúsul meg, mert az interjú és a tényleges munkába állás között hosszú idő telik el. A kölcsönző- és kölcsönvevő cég hatékony együttműködése segíthet ezen, a lemorzsolódás minimalizálása érdekében a kölcsönzők szívesen vállalnak át feladatot a mihamarabbi belépés érdekében.

Szállás és utaztatás

Jellemzően a nagyobb gyárak, gyártó üzemek, ipari létesítmények keresnek nagy létszámú munkaerőt, betanított vagy fizikai munkát végző dolgozókat, akiket megtalálni nem is olyan egyszerű. Éppen ezért kell igénybe venni a munkaerő-kölcsönzőket, akik nemcsak jól bevált kommunikációs csatornákat használnak e célból, hanem arra is van megoldásuk, ha a munkavállalók messzebbről érkeznek.

Gyakran előfordul ugyanis, hogy a környéken nem találni elegendő embert, ezért más városból, akár az ország másik részéről is kell toborozni. A leendő dolgozók interjúra való eljuttatása komoly logisztikát igényel, ebben is hatékony segítség tud lenni a kölcsönző cég.

Ha pedig szállást is lehet a  leendő munkavállalóknak biztosítani, az szintén folyamatos adminisztrációt, felügyeletet és logisztikát igényel, amely feladatokat a vállalatok HR-esei nem feltétlenül tudnak felügyelni.

Az előleg

Nem egy esetben fordul elő, hogy a felvett munkavállaló röviddel a munkába állást követően már előleget kér. A kékgalléros szektorban ez egy teljesen természetes dolog, amiről szintén jó, ha tud a munkaadó cég.

Ezek tömeges kielégítése szintén nagy adminisztrációs teher, a kölcsönző cégek viszont felkészültek ennek menedzselésére.

Hosszú távon éri meg igazán munkaerő-kölcsönző cégekkel tartani a kapcsolatot, mert ők a fluktuáció felmerülése esetén is tudnak segíteni, folyamatos toborzással azonnal és hatékonyan tudják pótolni a kieső állományt, illetve a munkaerő-megtartásban is jelentős szerepük lehet.