Mindenki kedvenc sztárja, Keanu Reeves a napokban járt Stephen Colbert talkshow-jában, ahol a The Book of Elsewhere című könyvét népszerűsítette, amelyet China Miéville-lel együttműködve írt. A műsorban szóba kerültek a színész ikonikus filmjei, a Bill és Ted zseniális kalandja (1989), a Holtpont (1991), a Féktelenül (1994), a Mátrix (1999), és persze a John Wick (2014), amelyek idén mind szép évfordulóhoz érkeztek. A műsorvezető kérésére Reeves fel is idézett néhány szép emléket mindegyik alkotásról: a Bill és Ted zseniális kalandjával kapcsolatban az Alex Winterrel való barátságáról és a közös munkáról mesélt, a Holtpont kapcsán Kathryn Bigelow rendezőnő zsenialitását és a néhai Patrick Swayze profizmusát említette meg, a Féktelenülnél pedig Sandra Bullockról, valamint a filmet tető alá hozó Jan de Bontról nosztalgiázott. Aztán jött a Mátrix, melynek hallatán Reeves rövid ideig csak szótlanul bámult maga elé.

Aztán amikor Colbert azzal poénkodott, hogy inkább reklámszünetre mennek, a színész végül megszólalt, láthatóan igencsak meghatódva: „A Mátrix megváltoztatta az életemet, mint sok más emberét is nagyon pozitív, nagyszerű módon. Művészként abban reménykedik az ember, hogy megcsinálhat egy ilyen filmet, elmesélhet egy történetet. Szóval amikor szóba kerülnek ezek a filmek, eszembe jutnak azok az emberek, akikkel találkoztam, és elmondták, hogy a Mátrix ilyen jó értelemben megérintette őket. Ennél nincs jobb.

Ez volt a műsor csúcspontja, ezek után Colbert a John Wickre már rá sem kérdezett – teljesen jogosan. Reeves természetesen továbbra is forgat, jövőre visszatér a Ballerina című John Wick-spinoffban, készül a Mátrix 5 is (bár az még nem teljesen tiszta, hogy újra eljátssza-e Neót), és a Féktelenül 3 sem hagyná hidegen, ha meg akarnák csinálni.