...amely azóta ugye szépen fel is lett ravatalozva, amikor a Square, európai terjeszkedésének sarokköveként, bezsákolta az egykor szebb napokat látott kiadót, aztán nemrég el is lett földelve, legalábbis nominálisan, hiszen a legutóbbi hírünk az volt róluk, hogy többé nem találkozunk az Eidos címkével a játékok, például a Kane and Lynch 2 dobozán.

Igen, Kane and Lynch 2, bár azt már a fejlesztés későbbi szakaszában tudtuk, hogy az IO gárdája eleve franchise-ban gondolkodott, és aztán a játékot végigjátszva ezt már biztosan ki is jelenthettük, hiszen tipikus cliffhanger a sztori vége, akármelyik befejezést is választjuk — csak ugye a negatív fogadtatás és az Eidos további sorsa miatt eléggé kérdésessé vált, hogy valaha elkészül-e...

Nos, az első biztató jel befutott, hiszen az Eidos egy hete, július 8-án bejegyeztette a Kane & Lynch 2: Dog Days márkanevet (amiről nekem rögtön egyik kedvenc mozim, a Sidney Lumet rendezte Dog Day Afternoon ugrott be, Al Pacinóval a főszerepben — talán nem véletlenül, hiszen az első rész is tele volt jó pár filmes utalással), a videojáték kategória alatt. Miután már készül a mozifilm az első részből, az nyilván megfelelő publicitást fog hozni a franchise számára — már csak elég időt kell hagyni a fejlesztőknek ahhoz, hogy normálisan összehozhassák a cuccot. Bízzunk benne, hogy az új gazda, a Square, a japán alaposság jegyében fogja kezelni a dolgot, és akkor reménykedhetünk egy remek, az előd foltjait lepucoló folytatásban.

(A képek természetesen az első részből származnak.)