Közeleg az E3, ilyenkor mindenféle pletyka terjeng az esetleges új konzolokkal kapcsolatban, és bár nem kell ezeket túl komolyan venni, a Wall Street Journal írásai kicsit más lapra tartoznak.

A megbízhatóságáról híres újság szerint a Sony már javában dolgozik az új Playstationön (ez eddig nem nagy újdonság), mely 2013-ban debütál majd, méghozzá optikai meghajtó nélkül: bizony, a japán gyártó "az ügyben jártas" informátorok szerint megteszi az ipar talán legnagyobb lépését, és lemond az internetre nem csatlakozó háztartásokról -- bár ezt sokan őrültségnek tartják az elemzők táborában, a Sonytól nem esik messze a gondolat, elég visszaemlékezni a PSP Góra (mely megbukott ugyan, de nem feltétlenül az online rendszer miatt).

A WSJ szerint a géphez az AMD szállítja az alkatrészeket, és bár már tart a piaci előkészítés, a forrás nem ejt szót az esetleges bejelentésről. Egy biztos, az E3-on nem lesz új Playstation, a Sony hivatalos álláspontja ugyanis az, hogy nem mutatnak be nextgen gépet -- bár könnyű lenne elintézni ezt egy legyintéssel, az üzleti partnereket nem hülyítheti be így egy felelős gyártó.