Iizuka Takasi, a Sonic Team feje szerint a Sonic Generations és a Sonic Colours után itt az idő, hogy a 3D-s sündisznó az elkövetkezendő konzolgeneráción is megmutassa, hogy kell felvenni a nyúl... akarom mondani süncipőt. Igaz, Iizuka a tényleges fejlesztést nem erősítette meg.

Jöhet a nextgen Sonic

"Sonic rengeteget fejlődött az elmúlt 20 évben, méghozzá két irányban: egyrészről van egy 2D-s platformer Sonic, de létezik egy 3D-s akciódúsabb Sonic is. A Sonic 4-gyel az előbbi stílusnak kedvezünk. Ugyanakkor izgat az elképzelés, hogy valami teljesen újat mutassunk a 3D-s Sonicból, az új hardverek megérkeztével."

Igen ám, de ez nem jelenti azt, hogy Sonic kék szőre szálanként mászik majd a képünkbe a százcentis 3D tévé képernyőjén keresztül.

"Nem hiszem, hogy Sonic valaha is fotorealisztikussá válik. Úgy gondolom, hogy mindig megtartja a stílusát és az élénk színvilágát. Az új gépek arra adnak lehetőséget, hogy ezt még meggyőzőbbé varázsoljuk."

Iizuka szerint sokat dob majd a játékon, hogy egy új motorral teljesen dinamikus, valós időben számolt fényforrásokat is tehetnek a pályákra, illetve javulhat a Sonic játékokban kritikus pontként kezelt sebességérzet. Kifejtette továbbá, hogy bízik a Nintendo új konzoljában, igaz, az új kontrollerrel egyelőre még csak barátkoznak.