A Microsoft hivatalos oldalán egyelőre fennakadás mentesen lehet tölteni a Windows 7 32- és 64-bites verzióit, amiket aztán egészen 2010 június 1-ig tesztelhetünk, ám meg kell jegyezzük, hogy március első napjától fogva a rendszer minden második órában kikapcsolja majd magát, ezzel arra késztetve a felhasználókat, hogy beszerezzék a teljes verziót.

Az operációs rendszer telepítése egyébként a megszokott módon történik, tehát egy gyors regisztrálás után a letöltött képfájlt a kedvenc programunkkal DVD-re égetjük, majd elindítjuk a telepítést, ám ne feledkezzünk meg arról, hogyha Windows XP-t vagy Win 7 bétát használunk, kimentsük az adatainkat, mert könnyen odaveszhetnek. Akik viszont Vista van a gépén, a Microsoft szerint kihagyhatják az előbbi lépést, de hát sosem árt egy kis óvatosság.

A képfájl kicsivel több mint 3 GB, így lehet, hogy néhány embernek sokáig fog tartani a letöltés (főleg úgy, hogy a nép hamarosan ellepi az MS szervereit), de a beszámolókat olvasva megéri a várakozás, hiszen sokkal jobban tűnik, mint a Vista.

Rendszerkövetelmény:
  • CPU: 1 GHz vagy annál gyorsabb
  • RAM: 1GB (32-bites verzió) / 2 GB (64-bites verzió)
  • HDD: 16 GB (32-bites verzió) / 20 GB (64-bites verzió)
  • VGA: DirectX 9 kompatibilis videokártya WDDM támogatással

Windows 7 RC (7100-as build)