A népszerű brit titkosügynök, James Bond legutóbb 2021-ben jelentkezett filmmel, szóval már három év telt el, mióta Daniel Craig végleg letette a lantot 007-esként. Habár a franchise producerei új sztorit fejlesztenek, új színésszel, ezekről még semmiféle részletet nem árultak el – sebaj, ameddig a bejelentésekre várunk, lehetőségünk van újranézni a sorozat eddig készült epizódjait, ugyanis mind a 25 film felkerült az Amazon saját streamingszolgáltatójára, a Prime Videóra.

A franchise 1962-ben indult a Dr. Nóval: akkor még a megboldogult Sean Connery alakította a sármos titkosügynököt, a történet alapját Ian Fleming nagy sikerű kémregényei szolgáltatták. A könyvekhez hasonlóan a film is nagyot ment, így a következő években sorra kaptuk a mozgóképes Bond-adaptációkat, amelynek köszönhetően a sorozat minden idők egyik legjövedelmezőbb frencsájzává nőtte ki magát. Connery után George Lazenby személyesítette meg a karaktert, azonban az ő filmje gigantikus bukás lett, így egy rész erejéig visszahozták Connery-t, majd Roger Moore vette át tőle a stafétabotot, őt követte Timothy Dalton, Pierce Brosnan, legvégül pedig Daniel Craig, aki a Nincs idő meghalniban végzett a szereppel. Időközben több nemhivatalos Bond-film is készült, így például a Soha ne mondd, hogy soha 1983-ban, itt szintén Connery bújt a 007-es bőrébe.

A franchise darabjait UHD (4K) minőségben élvezhetjük a streamingplatformon, új extrákkal kiegészítve. Csak annyi a probléma, hogy mindössze magyar felirat áll rendelkezésre, tehát szinkront nem kaptak a filmek, szóval, ha esetleg egy Bond-maratonra adnánk a fejünket, sajnos nélkülöznünk kell Vass Gábor, Láng József, Kautzky Armand és Stohl András halhatatlan orgánumát.

A borítókép forrása: James Bond Universe