Inafune Keidzsi ugyan nem áll akkora megmondóember hírében, mint mondjuk Kodzsima vagy Pachter, véleménye igenis sokat nyom a latban, hisz évtizedekig volt fejes az egyik legnagyobb japán kiadónál, a Capcomnál. Bár legtöbben bizonyára a befuccsolt Mega Man Online-ról érdeklődtek volna, a Joystiq volt olyan jó fej, hogy ne fárassza szegény Keidzsit, és inkább a kézikonzolok és mobiltelefonok jövőbeni viszonyáról kérdezte a neves fejlesztőt -- ez a téma most úgyis aktuális a PS Vita miatt.

Inafune: ''A kézikonzoloknak és a mobiloknak közös jövő jut''

"Azt hiszem, hasonló a helyzet a mobiltelefonok kamerái és a profi digitális kamerák között. Nem használsz telefont egy interjú alatt, és nem a méregdrága masináddal fotózol valami vicceset reggel, munkába menet. Szerintem ez történik majd a játékokkal is. Ha jó játékot akarsz játszani, veszel egy PS3-at, Xbox 360-at, vagy valami ilyesmit. Nem ülsz az iPhone-od előtt 3-5 órát egy játék miatt, senki sem csinálja ezt. Szóval szerintem itt a nagy különbség. Bizonyos értelemben a mobiljátékok flexibilisebbek. Ha épp vonatra vársz és van időd, el tudsz kezdeni egy játékot úgy, hogy be is tudd fejezni. Amennyiben viszont több ideje van az embernek, akkor inkább egy jó játékkal játszik PS3-on, Vitán, vagy egyéb konzolon."

Az utóbbi időben több találgatás is felmerült a mobiljátékok domináns jövőjével kapcsolatban, s bár az ipar jelentősebb szereplői csak mosolyognak a telefonos játékok konzoldöntő elterjedésén, a hordozható gépeket gyártó Sony és Nintendo komoly fenyegetésként élheti meg az egyre gyorsabban terjedő Andoroid és iOS platformokat. Inafune véleménye szerint tehát a Sony csinálja jól, mert hardcore élményt nyújt kézikonzolon, ezzel egy teljesen eltérő szórakoztatási formát támogatva.

Szerintetek igaza van?