Tegnap tátott szájjal figyeltük, hogy mit tud a DICE Frostbite grafikusmotorjának harmadik generációja, mely fél lábbal már következő generációban van, s olyan látványvilágot nyújt, hogy az szinte megszólal. A video láttán azonnal megfogalmazódott bennünk a kérdés, hogy egy ilyen lenyűgöző prezentációt követően mivel fog előrukkolni a nagy rivális, az Activision, amely már hosszú évek óta a grafikusmotoron spórol az egyes Call of Duty felvonások elkészítése során.

Nagy valószínűséggel a fejlesztésben résztvevő csapatok is nagyon jól tudják már, hogy az évek óta toldozgatott-foltozgatott motor egyszerűen nem felel meg a kor elvárásainak, s most, hogy jönnek az új konzolok, még inkább szembetűnő lesz, mennyire csúnya is az aktuális CoD. Ezen mindenképpen változtatni kell, ha még hosszú ideig versenyképes szeretne maradni a kiadó, így mennie kell az ezeréves technológiának.

Sajnos azt még nem tudjuk, hogy milyen grafikusmotort fog használni az idén esedékes Call of Duty, de már jönnie kell a váltásnak, s a GDC-n talán már láttuk is, hogy mit hoz a jövő: az Activision kutatási és fejlesztési osztálya bemutatta új technológiáját, amivel meggyőző, élethűen mozgó arcokat lehet előállítani. Azt hiszem, el tudnánk viselni, ha a következő Call of Duty már ilyen látvánnyal kápráztatna el minket.