• Idén debütál Robert Zemeckis élőszereplős Pinokkiója a Disney+ műsorán
  • Tom Hanks alakítja Geppettót, akit máris láthatunk egy jelenetfotón

Míg Guillermo Del Toro stop-motion technikával elővarázsolt zenés Pinokkióval készül a Netflixen, a Lionsgate pedig március 22-én kezdi forgalmazni Pinocchio: A True Story című animációs filmjét, a Disney utóbbi években kiérlelt koncepciójának jegyében élőszereplős feldolgozást készít animációs klasszikusából. A legendás Robert Zemeckis (Vissza a jövőbe, Forrest Gump) friss rendezését kizárólag a stúdió streamingszolgáltatóján láthatjuk majd. Idén debütál a film, pontos premierdátumot egyelőre nem hirdettek.

Carlo Collodi ikonikus meséjéből 1940-ben készült animációs adaptáció, amit most Tom Hanks főszereplésével gondol újra a legnagyobb hollywoodi stúdió. Geppetto szerepében, vagyis Pinokkió apjaként láthatjuk Hanks-et, aki az első nyilvános jelenetfotón épp alkotásában gyönyörködik. Az alábbi képen még nem animált formában szerepel a fiú.

fnbdxorucaafflr.jpg
(A kép forrása: Disney+ Twitter)

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az élőszereplős Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány, illetve a Disney+ kínálatába készül egy Pán Péter film.