A legtöbb darab egyszerre praktikus és hasznos, sőt még a biztonságos és kényelmes közlekedést is biztosítja.

A következő pár sorban a bringás hátsó lámpákról és annak kiválasztásáról tudhatsz meg egy kicsit többet! Tarts velem és légy te is szakértő a témában!

maxbike.jpeg

Igazodjunk a KRESZ-hez!

Az emberek sokkal jobban tartják magukat a szabályokhoz, ha azokat a KRESZ is előírja. Ott vannak mindjárt a kerékpáros kiegészítők, amelyek nagy vitát okoznak e kapcsán. Számos bringás például még a KRESZ által előírt lámpákkal sem rendelkezik. De mi is az igazság, és hol szerezhetjük be ezeket a kiegészítőket? Segítünk neked!

Bizonyos tartozékok nélkül hivatalosan útnak sem lehet indulni, s ezek meglétét a rendőrök is folyamatosan ellenőrzik.

A hiba csak ott csúszik a gépezetbe, amikor veszünk egy vadiúj bringát, és úgy gondoljuk, hogy azzal már nincs is több teendőnk, pedig sok esetben ezen még nincs rajta minden szükséges, kötelező kiegészítő. 

Ilyen lehet a kormányberendezés, a 2 különálló fék, az első és hátsó kerékre szerelt fényvisszaverő prizma, a csengő, illetve az első és a hátsó kerékpáros lámpa. 

Mit kell tudni a kerékpáros lámpákról? 

Az első lámpa többnyire kadmiumsárga vagy fehér színű, a hátsó darab piros. Elméletileg mindkettőnek 150 méterig láthatónak kell lennie. A jogszabály szerint egyiket sem vagy köteles a bringára rögzíteni, teheted a ruházatodra is, az a lényeg, hogy mindenki lássa azokat. Éppen ezért az első lámpa helyettesíthető mondjuk a fejlámpával.

A hátsó lámpa minden túlzás nélkül életet menthet, s nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy megelőzzük a kisebb vagy nagyobb baleseteket. A MaxBike világítási eszközök kínálatában olyan minőségi termékeket találsz, amelyek pont ebben támogatnak téged! Sőt, a Cube szerelmesei is rálelhetnek kedvenceikre, szinte mindenféle bringás kategórián belül!

Bringás hátsó lámpa 

Amennyiben vásárlásra szánod el magad, rajtad múlik, hogy mégis hogyan szerzed be a világítás eszközeit, külön-külön, netalán egyetlen szettben. Azonban ha valamire, hát arra érdemes figyelni, hogy kizárólag minőségi darabokat vegyél, amelyek a silány termékekkel ellentétben biztosan nem adják majd meg magukat út közben. 

A Cube kerékpáros hátsó lámpa például hozza ezt a minőséget. Jellemzően a márkát a megbízhatósággal és a hosszú élettartammal hozzák összefüggésbe. Ez a lámpa 2,2 órát is kibír, villogó módban pedig akár 4 órát is! Mindennel el van látva, ami a működtetéshez szükséges; USB töltővel, reflektoros lencsékkel és szilikonos pánttal is, így a rögzítéssel sem lesz nagyobb gondunk. 

Egyébként a Cube kiegészítők mellett a Cateye és a Velotech termékek is a rendkívül magas színvonalat testesítik meg.