A DPD ezen kívül számos más szolgáltatással is igyekszik könnyebbé tenni náluk a csomagfeladást, azáltal is, hogy rugalmasan állnak hozzá bizonyos részletekhez.

Hogyan módosítsunk adatokat?

Adatmódosításra általában akkor kerül sor, amikor már kitöltöttük a Csomagnet.hu felületén a DPD csomagfeladás adatait és kiderül valamiért, hogy változtatnunk kell akár a címen, akár a dátumon. A cég lehetőséget biztosít ügyfeleinek, hogy feladást követően a belföldi küldemény címzettje módosíthassa a kézbesítés dátumát, vagy címét.

A módosítás alapfeltétele, hogy mikor feladjuk a csomagot a Csomagnet.hu online felületén, akkor kitöltsük az email cím-re vonatkozó mezőt, hiszen minden kézbesítéssel kapcsolatos információ erre a címre érkezik. Akár olyan esetekben is van mód a változtatásra, amikor a futár már értesítőt hagyott a címen, hiszen ilyenkor a regisztrációs szám alapján lehet a módosításokat elvégezni.

csomagnet.jpg

Ezeket viszont már a futárszolgálat saját oldalán kell elvégezni, a megfelelő menüpontra kattintva. A módosítási lehetőségek magukba foglalják a kézbesítés napja és kiszállítási cím változtatásán túl a küldemény elutasítását is, és még arra is van opció, hogy egy harmadik felet is meghatalmazzunk a küldemény átvételére. Mindezeket egyszerűen és gyorsan, pár kattintással meg lehet oldani a webes felületen.

A módosítások lépései

A weboldal minden egyes módosítást egy ikonnal jelez, amelyre kattintva tudjuk elvégezni az adott műveletet. Fontos megjegyezni, hogy kiszállítási címet csak egyszer tudunk módosítani, és a cég a következő munkanapra tudja legkorábban vállalni az új címre a kézbesítést. 

Ha a kiszállítási dátumot szeretnénk módosítani, akkor a vonatkozó ikonra kattintva maximum 5 nappal tudjuk kitolni a kézbesítési időt. Ha valamilyen oknál fogva még ez sem lenne megfelelő, akkor emailen keresztül fel kell venni a kapcsolatot további egyeztetés érdekében.

Előfordulhat olyan eset is, amikor valamilyen félreértés kapcsán nem akarja a címzett átvenni a csomagot. Ebben az esetben az “Elutasítás” ikonra kell kattintani. Ilyenkor visszakerül a küldemény a feladóhoz, és innentől fogva a címzett már nem tud kapcsolódni a küldeményhez.

Speciális hely megadása

Különleges opció a DPD-nél, hogy megadhatunk a házon kívül egy olyan helyet, ahol megbízzuk futárt, hogy ott hagyhatja a küldeményünket. Ebben az esetben biztosnak kell lennünk abban, hogy olyan helyen hagyjuk, ahol más nem férhet hozzá, és még a szomszéd sem látja meg, kisállat nem tesz benne kárt az udvaron, és védve van az időjárás viszontagságaitól. 

Ennek az opciónak az a neve, hogy biztonságos helyre szállítás. Ehhez a lehetőséghez pluszban meg kell említeni, hogy nem vehető igénybe, ha utánvétes szállításról van szó.