Michael Mann, Az embervadász, Az utolsó mohikán, a Szemtől szemben, A bennfentes és a Collateral – A halál záloga című klasszikusok rendezője tavaly év végén jelentkezett a Ferrarival, mely a híres olasz autógyár alapítójának az életét mutatta be. A többségében pozitív kritikákat kapott biopic költségvetése 100 millió dollárra rúgott, és globálisan kevesebb, mint 43 milliót szedett össze, ami egyértelműen bukást jelent, ráadásul az Akadémia is mellőzte, viszont ez Mannt egyáltalán nem zavarja.

ferrarifilmcarshp00002tade27.jpg

Biztos vagyok benne, hogy a film sokáig releváns marad. Egy jó filmnek tartom” – fogalmazott a veterán direktor egy friss interjúban, valamint az Enzo Ferrarit játszó Adam Drivert és színésztársait, Penélope Cruzt és Shailene Woodley-t is méltatta, továbbá Troy Kennedy Martin forgatókönyvével kapcsolatban sem szűkölködött az elismerő szavakkal.

Mann jelenleg egy archív weboldalon szorgoskodik, amin életművének rajongói kulisszák mögötti tartalmakat kapnak a pénzükért, de legjobb filmjének, a Szemtől szemben folytatásának a forgatókönyvén is szélsebesen dolgozik, a forgatást pedig 2024 végén vagy 2025 elején szeretné elkezdeni.