Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

bullseye

Imádom, ha egy terv összejön! Mondjuk jó lett volna, ha olyan héten jött volna össze, amikor a „terv” nem pont az, hogy nem lesz időm és/vagy energiám játszani. Azért a Superliminalnak a végére értem, de ez nem igazán a képességemnek köszönhető, sokkal inkább a készítők önkontrolljának, amivel elkerülték az ötletek és játékmenet felesleges túlnyújtását. Viszont jó hír, hogy a Superliminal tényleg remek kis gondolkodós cím lett, még a rejtvényeken túl is.

hetvegamebullseye20220120-2.jpg

A mostani hétvégére viszont már akciódúsabb terveim vannak. Elsősorban némi térképtisztogatás Kratosszal, végtére is a valkűrök sem nyuvasztják meg magukat. Az eredeti tervek szerint utána Cyberpunk 2077 vagy Red Dead Redemption 2 jött volna (persze a nálam szokásos indie próbákkal meghintve), de az azóta érkező hírek alapján utóbbi lesz a befutó, előbbivel pedig megvárom még a következő javító-bővítő frissítést.

wilson

Nem mondanám, hogy ő volt a katalizátora, sokkal inkább egy régi, véletlenszerűen előbukkanó vágy, de azért ildimosnak tűnt a Kentucky Route Zero után leporolni a PlayStation Vitát, és újból nekivágni az Uncharted: Golden Abyssnek. Az egyetlen Uncharted-epizódnak, amit sose vittem végig, annak ellenére, hogy az egyik kedvenc sorozatom. Miután sikerült túljutni a holtponton teljesen elvarázsolt: vannak ugyan frusztráló részei, érezni azért rajta, hogy nem annyira nagyszabású, de még így is egészen fantasztikus epizód lett.

2022-01-18-205640.jpg

Sajnos közben elkövettem azt a hibát, hogy ismét megnéztem a Vita-játékárakat, és összevettem azon listával, ahol a bepótlandó tételeket vezetem, de amíg nem nyerem meg a lottót, sajnos ez álom marad. Vagy reménykedem benne, hogy nem csak, hogy igaz lesz a PlayStation Plus-al kapcsolatos pletyka, de PSP és Vita-játékokat is tartalmazni fog, ami sok problémára nyújtana megoldást! Így ha esetleg a hétvégig nem vinném végig Drake ezen kalandját, mindenképp ő marad a terítéken, de ha befejezem... nos, az baj, hiszen 28-án jön a Pokémon Arceus, aztán a Dying Light 2, és ezek mellé semmiképp sem akarok semmi más játékot bevállalni. Az biztos, hogy a Hunt is kap figyelmet, ahogy a Rainbow Six Extraction is, bár inkább valami single player kellene.

Trau

Van, amikor teljesen váratlan forrásból értesülök egy-egy érdekes játékról, a KARDS például konkrétan egy gazdikereső kutyás oldal egy kommentjében jött elő. Merthogy ideiglenes gazdi lettem szerda óta, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy egy kiválónak ígérkező második világháborús játékkal szöszölök majd a maradék szabadidőmben (amennyire négylábú vendégünk engedi), mely ráadásul egy kártyajáték, amit nagyon is szeretek. Fura, hogy eddig nem találkoztunk az ingyenesen letölthető, de a biztonság kedvéért fizetős DLC-kel megtoldott KARDS-szal, pedig már 2020 áprilisában a piacra került.

kards.jpg

No, de miről is van szó? A háború megnyeréséről egy klasszikus gyűjtögetős kártyajátékban, amihez a fejlesztők felextrázott játékmenetet is ígérnek – no, majd meglássuk. „Stratégiai mélységek”, erre pláne kíváncsi vagyok, de az már jót ígér, hogy a levegőben, a szárazföldön és a tengeren is lehet csatázni, akár hadjáratokat is végigvinni. A kártyákon persze felbukkannak a a németek, a ruszkik, az angolok, a lengyelek, a japánok. Hátha lesz a végére magyar egység is!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?