Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Trau

Fura dolog a listakészítés: egy csomó emléket fel tud hozni, amit a mindennapokban azért nem veszel elő az amúgy is infókkal zsúfolásig tömött agyad valami eldugott zugából. Amikor azonban mégis előkúszik annál nagyobbat üt. Na, ilyen volt nekem a Best of 2021 listakészítés és az ehhez szükséges rövidtávú nosztalgiázás.

202102271154501.jpg

Szinte el is felejtettem, milyen rohadt jól szórakoztam anno a Scrapnaut gyűjtögetős-felfedezős világában és mennyire szerettem a sztorivonalat is. Szóval, mivel a mai nappal ünnepélyesen lezártam a karácsonyi túlélősdit, vásárlós-tülekedős-anyázós vonal inkluzíve, lazítani akarok. Cuki dolgokat építgetni. Szabni-varrni, kertészkedni. Gyűjtögetni. Scrapnaut-tal szöszmötölni.

bullseye

Az elmúlt hétvégén a Halo Infinite végére értem. Egész jó kis bevezető epizód volt, kíváncsi vagyok mikor jön a folytatás. De a lényeg, hogy legalább befejeztem egy AAA címet, ráadásul a játék bizonyította, milyen okos vagyok, mert baromi hamar és magamtól rájöttem a játék nyilvánvalóan szupertitkos 200 IQ-s Pro Player trükkjére (nooboknak lent a képen).

hetvegamebullseye20211220.jpg

Egyáltalán nem magamtól bukkantam rá viszont a Red Dead Redemption 2 trükkre, szóval esélyes, hogy a karácsony legalább virtuálisan fehér lesz, a játékot nyitó hómezőkkel – ha addig nem koppint az orrunkra a Rockstar kiskapu kihasználása miatt. Eredetileg a Cyberpunkot terveztem az ünnepekre, de úgy tűnik kapnak még pár hét haladékot, hogy belefoltozzanak mindent, amit ígértek, vagy csak úgy elvárnék.

wilson

A helyzet az elmúlt hétvégéhez képest gyakorlatilag változatlan: a 40-60+ órás RPG-k szépsége az, hogy 40-60+ órára kiszakítanak a világból. Hátrányuk, hogy 40-60+ óra végigjátszani őket… A múlthét óta – munka mellett és a szabadság első napján – azért már több mint 20 belecsúszott, és nagyon remélem, hogy ezt a tempót sikerül tartani. Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy az év végi tervemről lemondhatok: nincs ennyi idő.

hetvegamewilson20211222.jpg

Annyira sok a játék, annyira sok a társas, és akkor még az évben elkezdett sorozatokról nem is esett szó… Közben pedig itt csábít a legutóbbi Steam-leárazáson vásárolt Terminator: Resistance, és kijött egy hatalmas Project Zomboid frissítés is. Utoljára 2014-ben néztem bele, de most nagy a késztetés, így ha hosszútávon nem is, de egy-két órára mindenképp jegyet váltok rá. És ha sikerül összehangolni, akkor Zoo_Lee-val folytatjuk a GTFO-t is, az idei év talán legjobb multiplayer játékát!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?