Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Nem meglepő módon újabb időhurokba kerültem, így ezen hétvége pontosan ugyanúgy fog telni, mint a legutóbbi: teszteléssel. Na jó, ez nem teljesen igaz, hiszen a múlthéten még a Splatoon 3 és egy JRPG volt terítéken, amelyről most már elárulhatom, hogy a remekbeszabott The Legend of Heroes: Trails From Zero. Rendkívül régóta szerettem volna rendesen elkezdeni a sorozatot, és bár időhiány miatt nem mostanság fogok a végére érni, de eddig elképesztően jól szórakoztam ezzel az epizóddal az elmúlt hetekben.

monkeyislandhetvegame-12.jpg

Időközben azonban megjelent az év (számomra) egyik legjobban várt játéka, a Return to Monkey Island, és azonnal visszarepített a gyerekkoromba. Bővebben a jövő héten, írott teszt és videóteszt formájában hallhattok róla, ahogy mindig. Pihenni ezután se fogok tudni túl sokat, hiszen a következő két tesztjáték is már itt van a kanyarban.

Britpopper

Egy vagyok azok közül, akiket a netflixes Cyberpunk: Edgerunners anime visszacsábított Night City-be. A kapcsolatom V történetével nem indult épp zökkenőmentesen. PlayStation 4-en kezdtem bele a játékba, holott a pre-gen konzolokon senki sem ajánlotta – pár óra után rá is jöttem, hogy miért. Annyi szaggatást még a konyhában nokedlikészítés közben sem láttam, amennyit a Cyberpunk 2077 a PS4-en produkált.

cyberpunk-207720220921101233.jpg

Most azonban PlayStation 5-ön tértem vissza hozzá, hiszen nemrég megjött a hivatalos PS5-ös verzió, valamint az anime kapcsán crossover-tartalmak is érkeztek. A helyzet az, hogy így 2022 vége felé a játék egy újgenerációs konzolon (vagy egy izmosabb PC-n) már tényleg kezd hasonlítani arra, amit a CD Projekt RED eredetileg megálmodott. A látvány pazar, a játékmenet gördülékeny, a vezetés pedig tényleg sokat javult, noha a DualSense kontroller járművekhez kötött képességeit pár megtett kilométer után kikapcsoltam, mert konkrétan már fájt az ujjam az R2 nehézkesebb lenyomásától, akárhányszor gázt adtam. Ettől függetlenül a Cyberpunk 2077 most már simán játszható. Befoltozták a hibáit (azért pár bug akad még), és a sztori, valamint a karakterek miatt tényleg érdemes adni neki még egy esélyt – meg fogja hálálni.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?