Az óriási veszteség okai a PlayStation 3, illetve a PlayStation Portable gyenge eladásaiban kereshetőek: a PS3 1,6 millióról 1,1 millióra esett vissza, míg a PSP-nél még durvább számokról beszélhetünk: ott 3,7 millióról 1,3 millió a veszteség. Hasonlóan siralmas a helyzet a szoftvereladások terén: a Sony által forgalmazott játékok eladásai minden létező platformjukon drasztikusan visszaestek.

Összehasonlításképpen tavaly ugyanebben az időszakban 661 millió dollár volt a cég nyeresége, amely szintén nem adott okot örömünneplésre a japán cég vezetői között, de legalább nyereségről beszélhettünk...

A Sony 2009 áprilisi és júniusi játékeladásainak összehasonlítását is jelentős visszaesések jellemzik: a PlayStation 3 játékokból 22,8 millió helyett 14,8 millió, PSP játékokból 11,8 millió helyett 8,3 millió, PS2-esekből pedig 19,3 millió helyett 8,5 millió kelt csak el. (Ilyen körülmények között különösen érdekes kijelentés Chris Deering, a Sony Europe egykori főnökének kijelentése, hogy 115 dollárt kellene kérni a húzósabb címekért.)

Az egyedüli növekedés furcsa módon az ősrégi PS2 játékkonzol eladásait jellemzi, azok ugyanis 1,5-ről 1,6 millióra növekedtek.