A karácsony a legtöbb embernek igen stresszes időszak: ott vannak az ajándékok, a karácsonyi menü, a családi összejövetel egyeztetése, az utolsó pillanatra hagyott vásárlás, a zsúfolt bevásárlóközpontok, a boltok polcainak megcsappant kínálata, valamint az öreg nénivel folytatott harc az utolsó doboz tojásért, természetesen sablonos karácsonyi dalokkal a háttérben. Igen, ezt hívjuk mi karácsonyi hangulatnak, ami december második felére már el szokott uralkodni a legtöbb emberen.  De mi van, ha mégsem? A következő hat ingyenesen játszható játékkal azoknak próbálunk kedveskedni, akiknek idén eddig kimaradt a klisés karácsonyi életérzés, de azok is találnak egy-két címet, akik a hátuk közepére kívánják a téli ünnepeket, és játék formájában szeretnék levezetni a feszültséget.

Rocket Santa és Rocket Santa 2

2019-et írunk, az idegenek megtámadták a Holdat, csapataink pedig kitartóan harcolnak, hogy visszaverjék az offenzívát. Igen ám, de beköszönt a karácsony, és a srácok még mindig a háborúban állják a földönkívüliek ostromát. Nem gondoljátok, hogy nekik is jár valamilyen ajándék? Segítsetek Télapónak, hogy feljusson a Holdra, és eljutassa a meglepetéseket az emberiség hőseinek! Az Armor Games 2011-ben kiadott akciójátékának lényege, hogy feljuttassuk a télapót az űrbe, mégpedig úgy, hogy a játék során szerzett pénzből folyamatosan fejlesztjük a rakétáját. A játékmenet pofonegyszerű, és különösen azoknak ajánlom, akik a nagy fennforgások alatt legszívesebben felszívódnának egy félórára. A játéknak tavaly folytatása is készült, a második rész lényege semmit nem változott, mindössze az alapszituáció más, arra az esetre, ha valakinek a megszökött ajándékok szimpatikusabbnak tűnnek.

Rocket Santa

Ice Ride

Vegyünk egy régi klasszikust, mondjuk az Elasto Maniát, adjunk hozzá karácsonyi hangulatot -- mondjuk havas pályákon egy télapó quaddal pont megteszi --, és készítsünk belőle egy flashjátékot, hogy a karácsonyi forgatagban legyen mivel eltölteni a munkaidőt! Az Ice Ride valami ilyesmi ötletből születhetett meg, és ez a kis pontgyűjtős karácsonyi móka kiváló választás arra, hogy eltöltse vele a délutánja nagy részét egy-egy motiválatlan alkalmazott. A feladat elvégzéséhez valójában csak a billentyűzet öt gombjára, meg némi ügyességre van szükség, semmi többre.

Ice Ride

Caro Bridge Christmas Pack

A következő játék az alkotni vágyó rétegeket szolgálja ki, ugyanis a Caro Bridge sokkal inkább agytorna, mint értelmetlen akciójáték. Akik otthon vannak az ingyenes flash alapú játékok világában, azok biztosan ismerik az eredeti hídépítős mókát, a 2009-ben kiadott Caro Bridge-t, melynek karácsonyi kiadása alig öt hónappal az alapjáték megjelenése után készült el. Mi a lényeg? Minden pályán egy hidat kell tervezni a mikulást segítő manóknak, méghozzá úgy, hogy a kis munkások eljussanak A pontból B-be, ahol az ajándékok találhatók, és vissza is tudjanak menni a csomagokkal a Mikulás szánjához. Mi kell a hidak építéséhez? Kis fizikai tudás, meg egy jó adag kreativitás!

Caro Bridge Christmas Pack

Santa Kills Zombies

Zombi rénszarvasokat irtani a Télapóval a Jingle Bells dallamára, giccsesen feldíszített karácsonyfákkal a háttérben? Ha eddig nem kapott el a karácsonyi hangulat, e játék után biztosan magával fog ragadni! A Santa Kills Zombies egy egyszerű kis oldalnézetes flash tower defense, amiben szintenként egyre erősebb ellenfelek közelednek felénk, a feladatunk pedig, hogy fegyvereinket folyamatosan fejlesztve elpusztítsuk az egyre közeledő zombihordát. Az ünnepi stressz kismértékű levezetésére alkalmas a játék, de ha belekezdünk, nem árt új egeret kérni ajándékba.

Santa Kills Zombies

A Blocky Christmas

A Bontegames tavaly karácsony előtt kiadott egyszerű puzzle-je ismét a kreatív és kiváló problémamegoldó képességgel rendelkező játékvágyókat fogja lekötni 10-15 perc erejéig. Igaz, maga a játék a színvilágától eltekintve nem igazán kapcsolódik a karácsonyi témához, de remek lehetőséget nyújt egy kis ünnepek előtti gondolatelterelésre. Az A Blocky Christmas játékmenete pofonegyszerű: téglalapokat kell megadott alakzatba rendezni 4 gomb és a pályák kialakításának segítségével. Első hangzásra gyerekjátéknak tűnhet a feladat, de te vajon meddig tudsz eljutni megállás nélkül a 16 szintből?

A Blocky Christmas

Effing Worms XMas

Az utolsó játékot azoknak ajánlom, akik az egész karácsony dolgot a hátuk közepére sem kívánják, hiszen az ő érzéseiket legjobban az Effing Worms karácsonyi kiadása tükrözi. A feladat szintén nagyon egyszerű: megtalálni és megölni a télapót egy agresszív gilisztával, és minden élő dolgot felfalni, ami eközben eléd kerül, például gépfegyveres manókat, hógolyóval támadó jetiket, aranyosan menekülő rénszarvasokat és nyuszikat, és ki ne maradjon a sorból a mikulássapkás nyan cat sem!

Effing Worms Xmas

Ha esetleg a rövid összeállításunkon kívül tudtok valami jó kis ingyenes játékot az ünnepekre, kommentekbe várjuk ajánlásaitokat! Ezen felül pedig kívánunk nektek boldog, békés karácsonyt!