• December 18-án debütál az 1923 c. Yellowstone előzménysorozat a Paramount Plus-on
  • Duttönéket a szomszédba költöző rivális Whitfield család fenyegeti
  • A Vadnyugat alkonya, a szesztilalom és a gazdasági válság éveiben járunk
  • Főszerepben Helen Mirren, Harrison Ford és Timothy Dalton

Még hogy halott műfaj a western, a kortárs közegbe emelt Yellowstone például már ötödik évadjával fut a Paramount Plus műsorán. Taylor Sheridan (forgatókönyv: SicarioA préri urai) Kevin Costner főszereplésével készülő sorozata Montana legnagyobb földtulajdonosait, a Dutton családot követi, akiknek immár felmenőivel is megismerkedhetünk. A Y:1883 című előzményszéria bemutatta, hogyan hódították meg egykor a vidéket a Nyugat még utolsó civilizálatlan területére menekülő Duttonök, hamarosan pedig későbbi generáció hétköznapjait követhetjük.

Még karácsony előtt, december 18-án debütál a címének megfelelő időszakban játszódó 1923, méghozzá két színészlegenda, Helen Mirren és Harrison Ford főszereplésével. Az amerikai terjeszkedés lezárulása, a romantikus Vadnyugat alkonya, valamint a szesztilalom és a Montanában már tíz évvel korábban jelentkező válság éveibe látogatunk – továbbra is Taylor Sheridan vezetésével.

mv5bnzhlnddmmjitzjcwyy00ymmylwfhnjmtndk5zja4mjixnty4xkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkzv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az 1923 friss előzetesében máris láthatunk egy szerelmi melléktörténet kíséretében kirobbanó konfliktust, amint a rivális Whitfield család megérkezik Duttonék szomszédságába. Fordék házaspárját a korábbi Bond-színész, Timothy Dalton fenyegeti meg néhány golyóval. Ti nézitek majd?