• Az Installation 01 biztonságban van
  • Amíg a készítők nem akarnak pénzt keresni vele
  • Akik a Halo 1-3 multiplayerét akarják átültetni PC-re
  • A Unity Motor segedelmével
  • Mindent az alapoktól felépítve

Miközben a Take-Two azon fáradozik, hogy az OpenIV kiiktatásával végleg kinyiffantsa a GTA 5 modding közösségét, a 343 Industries nem köt bele az egyszerű gamerbe, csak azért, mert valami olyasmit szeretne megalkotni, amire a nagyok nem hajlandóak. Legalábbis addig biztos nem, amíg nem akar a delikvens pénzt keresni rajta.

Az Installation 01 egy olyan rajongói projekt, ami az Unity Engine segítségével újrakreálja a Halo: Combat Evolved, a Halo 2 és a Halo 3 multiplayerét PC-n, ráadásul úgy, hogy mindent a fejlesztők alkotnak meg az alapoktól. Az utóbbi időkben lezajlott események azonban megriasztották az Installation 01-re váró közösséget, és rákérdeztek a csapatnál, hogy nem tartanak-e ők is a bezárástól. Mert hát bármikor jöhet egy ügyvéd, az ujjával hadonászva és azt mondogatva: ejnye-bejnye lesz, ha nem fejezitek ezt be de tüstént!

Nos, ettől nem kell félni, az Installation 01 fejlesztői egy blogposztban közölték, hogy projektjüket nem akarja se a Microsoft, se az új Halo-játékokat fejlesztő 343 Industries leállítani. Mi több, a fejlesztőkkel nagyon jó viszonyt ápolnak, és áldásukat adták a projektre. Egyetlen feltétel van: ne akarjanak pénzt keresni rajta.