Pár napja elkészült a 50 Cent: Blood on the Sand, és miután programozók az utolsó sorokat is bepötyögték, azt vették észre, hogy a fejlesztőstúdiójukat rögtön ketten is megvették. A Monumental Games tegnap vásárolta fel a Swordfish Studios manchesteri gárdáját, míg a Codemasters a stúdió birminghami divíziójára tette rá a kezét.

A Codemasters ezzel a lépéssel tovább bővítette fejlesztői bázisát, és a terveik szerint az új birminghami stúdiójuk élén meghagyják a Swordfish alapítóját, Trevor Williamst, aki a csapatával és a kódmesterek által biztosított EGO névre hallgató grafikus motorral (ezt használja a GRID, a DIRT, és az Operation Flashpoint 2 is) fognak új, és remélhetőleg innovatív játékokat fejleszteni. Ami pedig a Swordfish manchesteri szárnyát illeti, róluk sajnos semmit nem tudunk, csupán annyit, hogy velük együtt most már több mint 100 fősre duzzadt a Monumental Games létszáma, ezzel Anglia legnagyobb független fejlesztőivé váltak.

A Swordfish Studiost Trevor Williams és Joan Finnegan alapította, és kettejük vezetésével az első sikereket a World Championship Rugby és a Brian Lara International Cricket 2005 játékokkal érték el, majd 2004-ben az év fejlesztőinek választotta az Independent Game Developers Association. Reméljük, hasonlóan jól teljesítenek majd a Codemasters, illetve a Monumental Games szárnyai alatt is.