• Nemzedéki filmmel jelentkezik Kerékgyártó Yvonne (FOMO, Free Entry)
  • Az Együtt kezdtük főhősei régi gimis barátok, akik a 2011-es ballagás óta most találkoznak először
  • Premier jövő nyáron

Újabb aktuális történettel jelentkezik a FOMO forgatókönyvírója és az egyetlen Szigetfilm, a Free Entry rendezője, Kerékgyártó Yvonne. Az Együtt kezdtük főhősei régi gimis barátok, akik a 2011-es ballagás óta most találkoznak először. A régi összetartó társaság tagjait szerteszét sodorta az élet, ki továbbtanult, ki dolgozni ment. A könnyed, mégis elgondolkodtató alkotás fontos helyszínei Budapest, London és a Balaton.

Minden filmemnél meghatározó az a helyszín, ahol a történet játszódik, az Együtt kezdtük egyik főszereplője maga a Balaton-felvidék. Nagyon várom, hogy az elmúlt hónapokban, próbák során összekovácsolódott színészekkel a Badacsony környéki helyszíneken alkossuk meg a film főbb jeleneteit és Babos Tamás kameráján keresztül megörökítsük azt a szépséget, aminek a történetben is dramaturgiai szerepe van” – nyilatkozta a rendező.

werk16912002.jpg

A főiskolás tehetségek és sztárszínészek (pl. Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László) közreműködésével készült opusz 2022 nyarán kerül majd mozikba, de addig is láthatunk egy rövidke teasert. Romwalter Judit producer következőképp ajánlja a filmet: „A fiatalok a film elején egy összetartó haveri társaságot alkotnak. Az iskolából kikerülve szerteszét indulnak a »nagyvilágba« és próbálják megvalósítani elképzeléseiket és álmaikat, pont úgy ahogy mi is tettük. Aztán napjaink aktuális kihívásaival néznek szembe, így a film könnyedsége mellett hiteles problémákat is felvet.