Konzol

A GameStop videojátékos üzlethálózat 120-130 boltját zárja be a jelenleg világszerte megtalálható 6457 egység közül. Ennek oka az új stratégia, amelynet GameStop 3.0-nak keresztelt el. Az üzlethálózat vezérigazgatója, Paul Raines prezentációja szerint az új stratégia a mobilpiacra fókuszál, azon belül is az Apple eszközökre, emellett a GameStop digitális jelenlétét is szeretné megerősíteni ebben a szegmensben, továbbá több szerepet szánnak saját márkáiknak, a Spring Mobile-nek, a Simply Macnek és a Cricketnek.

Frissült a Destiny honlapja, rengeteg új infót, képet és videót kaptunk. Betekintést nyerhettünk a Bungie játékának világába, így például leírást közöltek a négy bejárható világról (Föld, a Hold, a Mars és a Vénusz), a Guardianok kasztjairól (Titan, Warlock, Hunter), és persze a morci idegenek (Fallen, Hive, Vex, Cabal) sem maradhattak ki az ismeretterjesztő sorozatból. A kasztokról videók is készültek.

Ősztől japánban is elérhető lesz az Xbox One, egész pontosan szeptember 4-én akar betörni a Microsoft konzolja a PS4 otthonába. A Famitsu szerint a nyitókínálatban a következő játékok lesznek: Halo Xbox One, Call of Duty: Ghosts, Dead Rising 3, Tomb Raider: Definitive Edition, Ryse: Son of Rome, Thief, Forza Motorsport 5, Murdered: Soul Suspect, Kinect Sports Rivals és Sunset Overdrive. A lista egyelőre még nem hivatalos.

Elkezdődött E.T. kihantolása. A Microsoft közreműködésével indított „mythbusters” akció keretében az Atari állítólag elásott E.T.-játékait kutatják fel az új-mexikói sivatagban. Az ásatás igen ígéretesen indult, már találtak régi Atari 2600 joystickot, E.T. the Extra-Terrestrial kazettákat, dobozokat és kézikönyveket. Szóval igazolást nyert a legenda: az Atari tényleg elásta E.T.-t.

atari-dig.jpg

Álláshirdetésekből kiderült néhány apróság a jelenleg még csak formálódó Xbox One-os Gears of Warról. Azt már tudjuk, hogy    Black Tusk boszorkánykonyhájában készülő programnak reformot kell hozni, és úgy tűnik, a szakik mindent bevetnek ezért. Az új, „bleeding edge” renderelési technikát fogják alkalmazni, ami szerintük a legjobb választás egy AAA-kategóriás konzoljáték számára. A művészeti részlegük tág intervallumban, a fotorealisztikustól az erősen stilizáltig készíti látványterveit. Emellett kiemelt szerepet kap a multiplayer, és a hirdetések szerint a co-opra fognak igazán ráfeküdni a Black Tusk ezermesterei.

A hó elején PS4-re is megjelent Mercenary Kings nevű indie játék fejlesztői nem bánták meg, hogy végül nem saját maguk adták ki a programot, hanem a PS Plus keretén belül értékesítették. „Örülök, hogy vállaltuk  a kockázatot a PS Plusszal” -- mondta Jean-Francois Major, a Tribute Games társalapítója. „Lehet, hogy jobban jártunk volna, ha saját magunk adjuk ki a programot, de a PS Plus biztos üzlet volt. Majd hazárdírozunk a következő projektünkkel.”

Josida Suhei, a Sony's Worldwide Studios elnöke szerint a PS4 és az Xbox One közötti versengés kifejezetten egészséges, jót tesz a cégeknek és a fogyasztóknak is. „Nem akarom, hogy a Microsoft vagy a Nintendo teljesen sikertelen legyen, mint ahogy azt sem szeretném, ha mi totálisan sikeresek lennénk” -- mondta nevetve Josida. „Úgy hiszem, az egészséges verseny nagy segítségünkre van.”

És ha már Josida szóba került, az úriember a PSN profiljára kitett egy képet, ami azt feltételezi, hogy a PS4 végre megkapja a hőn áhított zenelejátszó-applikációt. Már korábban is fel-felröppentek olyan pletykák, hogy a Sony tervezi egy mp3-at támogató alkalmazás telepítését az új konzoljára, de ez lehet az első félhivatalos jele, hogy valóban készül az app.

yoshida-psn.jpg

Május 27-én fog megjelenni a PS3-exkluzív, free-to-play Ace Combat Infinity.

A Ubisoft lefoglalt egy sor Just Dance Now doménnevet, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel jön a következő felvonás a népszerű táncjáték-sorozatban.

Immáron Xbox 360-ra is megjelent a Warface, a Crytek free-to-play lövöldéje. A nagy eseményhez egy trailer is tartozik.

A Famitsu értesülései szerint egy új Fatal Frame készül Wii U-ra. A magazin úgy tudja, hogy a Tecmo Koei és a Nintendo közösen dolgozik a projekten, s noha részleteket még nem tudni, az biztosnak látszik, hogy filmeket, regényeket és képregényeket is szeretnének a játék mellé.

Megjelent a Peggle 2 Windy’s Master Pack csomagja. Ebben az új Peggle-mester, Windy mutatkozik be, akinek az a különleges képessége, hogy egy zöld gömb eltalálása után négy kék gömböt extra pontokat adó lila gömbökre változtat. A csomagban rajta kívül 10 új pálya, 10 kihívás, három achievement és új kosztümök találhatók. Mindez két dollárba kerül.

A hét kérdése: melyik a kedvenc, videojátékban látott járműved? (Versenyjátékok érnek, de szimpla sportkocsit mondani béna válasz.)

1 2