PC

A Sony Online Entertainment szigorúan tiltja, hogy bármilyen módon alakítsunk a PlanetSide 2 működésén, mégpedig azért, hogy a csalóknak minél kisebb mozgástere legyen. Sem a kezelőfelületet, sem a játék adatait, sőt még a DirectX környezetet sem szabad megpiszkálni, különben a cég kitiltja a játékost, zárolva a karakterét és elvéve minden tárgyát.

Egy új PlanetSide 2 videóval igyekszik csatlakozásra bírni minket a Sony. Íme:



DLC-t kapna a Rage? A The Scorchers című anyag trófeái PS3-on kerültek nyilvánosságra, és bár a Bethesda nem kommentálta az esetet, az id régebben többször megerősítette, hogy támogatni kívánja az eladások és kritikai értékelések alapján a várakozásoknál rosszabbul szereplő FPS-t.

Aggodalomra adnak okot a Call of Duty: Black Ops II eladásai. Arvind Bhatia, a Sterne Agee elemzője rávilágított, hogy a tavalyi Modern Warfare 3-hoz képest 15%-os visszaesés tapasztalható, és ezt minden bizonnyal az Activision is tudja, hisz a megavállalat bevételeinek 40%-a származik csak Call of Duty címekből.

Hiányosan jelent meg a Lord of the Rings Online: Riders of Rohan kiegészítő. Csak a tartalmak egy része került bele a csomagba, a hiányzó küldetések majd szakaszosan fognak megjelenni. Az első adag (Iorbar's Peak, Webs of the Scuttledells, Seat of the Great Goblin) decemberben fog befutni, majd januárban teljessé válik (The Bells of Dale, Flight to the Lonely Mountain, The Fires of Smaug, The Battle for Erebor) a csomag.

Colin McComb, a Planescape: Torment társírója egy esetleges folytatásról elmélkedett a blogjában. Akárcsak a játék szellemi atyja, Chris Avellone, Colin is úgy véli, hogy el kéne hagyni a D&D világot. A részletes post itt olvasható.

Így néz majd ki a BioShock: Infinite a polcunkon.

Ez történt... (2012. - 48. hét)

Ron Gilbert szerint ne is várjuk, hogy a Disney felvásárlásával jobb lesz a LucasArts játékfelhozatala, hisz a hatalmas kiadó már ezerszer elmondta, hogy csak a mobilokban látnak üzleti perspektívát, a PC-s és konzolos játékokban nem -- nyugi, a Star Wars 1313 azért el fog készülni. Gilbert úgy véli, hogy a Monley Island sorozatnak is annyi, így a legjobb az lenne, ha visszavásárolhatná a jogokat, de ez még a jövő zenéje.

A SimCity legújabb fejlesztői videójában a kreatív vezető, Ocean Quigley beszél a városunk menedzseléséről.



Érdekel, hogy min a legszebb a Far Cry 3? Nos, a Digital Foundry elkészítette híres Face-Off sorozatának aktuális részét, melyben Jason Brody őrületes kalandja játssza a főszerepet. A cikk ugyan angolul van, de a képek és videók magukért beszélnek. Katt!

Konzol

A The Binding of Isaac konzolokra és PC-re újra meg fog jelenni Rebirth alcímmel. Az eredeti kiadáshoz képest a játék két kiegészítőt fog tartalmazni, valamint lesz lokális kooperatív mód és egy 16-bites grafikai mód, ami a régi szép időket idézi majd fel. A készítő, Edmund McMillen még nem közölte, hogy mikor fog megjelenni a játék, illetve az sem biztos még, hogy milyen platformokra fog dolgozni; a Microsoft és a Sony asztali konzolja esélyes, a Nintendo gépei már kevésbé.

Megjelent a Wii U! Péntek óta bárki beszerezheti a gépet -- persze csak akkor, ha megküzd a hazai készlethiány okozta nehézségekkel. Van már valakinek?

És ha már Wii U, a Mutand Muds is megjelenik a Nintendo gépére 2013 elején, exkluzív tartalommal megfejelve.

Íme a negyedik ZombiU fejlesztői videó, amiben a csapat a multiplayer módról beszél.



Aki november 28. és január 15. között egy Nintendo 3DS XL-t vásárol, egy ingyenes játékot kap. Nem kell mást tenni, mint regisztrálni magunkat a Club Nintendo honlapján január 15. előtt, s január folyamán az alábbi öt játék valamelyikét tölthetjük le teljesen ingyen.

  • Super Mario 3D Land
  • Freakyforms Deluxe Your Creations, Alive!
  • New Art Academy: Learn New Painting Techniques and Share Your Art
  • Professor Layton and the Miracle Mask
  • Nintendo presents: New Style Boutique

Japán megjelenési trailert kapott a Professor Layton vs. Ace Attorney.



Szeretitek az ugráló ciciket? Ha igen, akkor örülhettek, mert Vitára is megjelenik a kiegészített Dead or Alive 5. A Plus alcímű felvonás jövő év végétől lesz kapható, alant megtekinthetitek a nyilvános bejelentést.



A Wedbush Securities elemzője, Michael Pachter szerint a PlayStation 4 valamikor novemberben vagy októberben fog megjelenni, szerinte ugyanis a Sony most szeretné megelőzni a Microsoftot.

Az MLB The Show 13 március 5-én fog meg megjelenni PlayStation 3-ra és PlayStation Vitára.

Az előző hétvégén az Egyesült Államokban fekete péntek volt, ami nem más, mint drasztikus leárazások szinte minden áruházban. Karácsony előtt ez a tökéletes alkalom arra, hogy beszerezzük az ajándékokat, s úgy látszik, sok embernek volt a listáján egy Xbox 360: a Microsoft november 18. és 23. között 750 ezer konzolt értékesített.

A Robot Chicken csapata is csinált egy PlayStation All-Stars: Battle Royale reklámot, természetesen a saját stílusukban.



Mobil

A Spicy Horse legutóbbi játéka, a Crazy Fairies Android- és iOS operációs rendszerre is megjelent. A játék egy körökre osztott lövöldözős játék, mely szinte minden tekintetben a Worms szériára hasonlít, csak éppen kukacok helyet népszerű esti mesék karaktereivel kell szitává lőni egymást. A játék PC-re is elérhető Facebookon vagy a hivatalos oldalon keresztül, a multiplayer játékmód pedig bármelyik platform játékosaival lehetséges.



Egyéb

Részletes, igen érdekes interjút közölt Notch-csal a PC Gamer. Angolul értőknek erősen ajánlott, főleg, ha érdeklődnek az indie játékfejlesztés és a modern technológiák világa iránt.

December 8-án fog sor kerülni a Street Fighter bajnokság döntőjére. A sorozat a 25. évfordulóját ünnepli, így a Capcom úgy döntött, hogy a világ minden tájáról összecsődíti a legjobb játékosokat, és egymásnak ereszti őket. A kaliforniai fináléra 45-en hivatalosak, akik az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Ázsiából, Brazíliából és Franciaországból érkeznek. Az össznyeremény 125 ezer dollár.

A Rovio három tehetséges dolgozója egy új, független stúdiót nyitott Boomlagoon néven. A srácok még nem közölték, hogy pontosan mit is fognak készíteni, de ambiciózus ötleteik vannak, amikből egy komoly sorozatot szeretnének kiépíteni.

Megjelent az eredeti Deus Exet kicsinosító New Vision modifikáció, ami lecseréli a játék kopottas textúráit nagy felbontású, de az alapanyaghoz hű változatokkal. A letöltés 1,1 GB-ot nyom, s erről az oldalról lehet letölteni.

Ez történt... (2012. - 48. hét)

Kisebb nehézségek támadtak az Oculus Rift fejlesztése során, így az egységek kiszállítása késik. A csapat megfeszített tempóval dolgozik azon, hogy tökéletesítse az eszközt, új lehetőségekkel lássa el azt, miközben a gyártásra is oda kell figyelniük. Mindez kemény feladat, s noha nagyon szerették volna még az ünnepek előtt kiküldeni a gépeket a projekt támogatóinak, a szállítást kénytelenek voltak jövő márciusra halasztani.

Ez történt... (2012. - 48. hét)

350 dollárért cserébe a miénk lehet ez a gyönyörűen kidolgozott Diablo-szobor.

Diablo-szoborDiablo-szoborDiablo-szobor

Chris Escobedo beperelte a THQ-t, miután a cég nem kért engedélyt egy tetoválás megjelentetésére. A probléma az, hogy az UFC Undisputed 3-ban szereplő digitális Carlos Condit oldalán pontosan ugyanaz a minta látható, mint a való életben is létező harcoson, a kép viszont nem a harcos tulajdonát képezi, hanem a művészét, aki felvarrta rá.

Tetoválás



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Guardians of Middle-Earth (december 4.) - Xbox 360, PS3
  • Paper Mario: Sticker Star (december 7.) - 3DS
  • Air Conflicts: Pacific Carriers (december 7.) - PC, Xbox 360, PS3
  • My BodyCoach 3: Complete Coaching (december 7.) - Xbox 360
  • Kylie Sing and Dance (december 7.) - Wii



A hét kérdése: mi volt idén a kedvenc játékod?