PC

A White Paper Games csapata egy új játékon dolgozik, melynek az Ether One nevet adták. A program az Unreal fejlesztői készletre támaszkodik, s egy atmoszférikus, egy leheletnyi tudományos fantasztikummal megtűzdelt kalandjáték, amiben belső nézetből kell megoldanunk a feladványokat, s kitalálnunk, hogy mi is folyik körülöttünk. Akció itt nem sok lesz, de az új játékmenet-videó alapján maga a környezet képes lesz arra, hogy beszippantson.



A Crytek új, ingyenesen játszható multiplayer lövöldéje, a Warface nagyon népszerű Oroszországban, hiszen már ötmillió játékost számlálnak. A cég a későbbiekben Európába, Észak-Amerikába és Új-Zélandra is el fogja hozni a játékot.

A Scribblenauts Unlimited Észak-Amerikában már kapható, ám nekünk, európai játékosoknak egészen 2013-ig kell várnunk a játék megjelenésére. A 5th Cell csapatának beszámolója szerint a késlekedés hátterében rajtuk kívül álló okok vannak, a probléma pedig a Wii U-ra és a PC-re írt változatot is érinti. Azt nem tudták megmondani, hogy 2013-ban pontosan mikor fog megjelenni a játék.

2005 óta készül az Interstaller Marines, s noha minden egyes bemutató alkalmával egyre jobbnak tűnik a játék, a fejlesztés befejezéséhez szükséges pénz még nem gyűlt össze. A Zero Point Software gárdájának 650 ezer dollárra lenne szüksége, ám ebből csak 140 ezer dollár jött össze alig három nappal a határidő letelte előtt. A helyzet tehát nem túl rózsás, de talán a legújabb fejlemény megadja a kellő lökést a cél eléréséhez: a csapat felfogadta a legendás SHODAN hangját, Terri Brosiust, aki az Interstaller Marinesban is egy mesterséges intelligenciát fog életre kelteni.



A Heroes & Generals legújabb játékmenet-videójában betekinthetünk abba, hol is tart a fejlesztés.



Személyi számítógépekre megjelent egy nagy frissítés a Black Ops II-höz. A patch javított a többmagos processzorok kihasználtságán, a matchmaking rendszeren, eltaposott pár bogarat, illetve végrehajtotta a lehetetlent, hiszen az FOV értéket 90-re állíthatjuk, pedig a fejlesztők korábban azt nyilatkozták, hogy ennek áthidalhatatlan technikai akadályai vannak.

John Clark, a SEGA digitális terjesztésért felelős osztályának alelnöke a London Games Conference-en elárulta: a Big Picture Mode-nak félmillió felhasználója van, maga a Steam pedig már 50 millió tagnál tart. A Valve nem erősítette meg ezeket a számokat.

Egy új letölthető tartalom jelent meg a Mass Effect 3-hoz, ám ezúttal nem új multiplayer pályákat, fegyvereket, esetleg új küldetéseket kapunk, hanem négy ruhát. A két dollárt kóstáló Alternate Appearance Packben Liara, EDI, Garrus és Shepard kap egy-egy új öltözéket.

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

December 4-én fog megjelenni a Tony Hawk's Pro Skater HD régóta készülő letölthető tartalma. Az 5 dolláros Revert csomag három klasszikus pályát hoz a Tony Hawk's Pro Skater 3-ból (Airport, Los Angeles, Canada), és két új játszható deszkást (James Hetfield, Robert Trujillo) mutat be. Ezen felül az alapjátékban egy ingyenes letöltés formájában már most, valamint a majdani DLC-ben is kipróbálhatjuk a revert mozdulatot, amivel „őrült kombinációkat mutathatunk be”.

A Ubisoft különleges események egész sorát fogja megrendezni az Assassin's Creed III-ban, a legügyesebb játékosok pedig megnyerik a Season Passt. Az első, Leave No Witnesses kihívás azt kéri tőlünk, hogy szemtanuk nélkül minél több embert intézzünk el. Természetesen a küldetéseket újra lehet játszani, így az sem marad ki, aki már végigjátszotta a programot.

Konzol

A hét egyik legnagyobb konzolhíre volt, hogy megjelent a Nintendo WiiU, amelyhez már a kezdetekkor sok címet meg lehet venni. Ezek közül az egyik a Frozenbyte stúdió Trine 2 Director's Cut változata, melyet a Nintendo eShopjában lehet megvásárolni, 20 dollárért, egyelőre csak Észak-Amerikában. A játék tartalmaz egy exkluzív, csak a Nintendo konzolján elérhető pályát, melynek neve Dwarven Caverns. Alant láthatjátok a játék előzetesét.



Bate nemrégiben beszélt az egyik PC GURU videobemutatóban a Zen Studios Marvel Pinball játékáról. A napokban ez kapott egy új asztalt, melynek neve: Marvel Pinball: Civil War. Ezen az asztalon Amerika Kapitány és a Vasember a két főszereplő. Az XBLA-n 240 Microsoft Pontért, a PlayStation Networkön 3 dollárért lehet megvásárolni a Civil Wart, de ebben az esetben az ember megkapja az asztalt PS3-ra és PSV-re is. Ráadásul a Civil War asztal zenéje ingyenesen letölthető.



Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

Ismét egy Nintendo hír: jövő év elején jelenik meg 3DS-re az Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan című RPG játék. Az előrendelők, egyelőre csak Észak-Amerikában, egy limitált kiadású művészeti albumot, és a játék zenei CD-jét is megkapják a program mellé. Az album képanyagát Alexandra Douglass készítette, aki a Cloud Factor és a Netrunner gyűjthető kártyajátékokon is dolgozott. Tim Pivnicny, az ATLUS marketing elnökhelyettese a következőket mondta: „A bónuszcuccok Japánban hihetetlenül népszerűek voltak, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ezeket azoknak is átadhatjuk, akik majd az USA-ban megveszik a játékot következő évben.”

Itthon is nagy sikerrel vetítették a csatornák a Survivor című túlélő-realityt, sőt egy magyar kereskedelmi csatorna meg is vette a licencét, hogy a Sziget címmel elkészítse a saját verzióját. Ebből készült most játék, Androidra, iOS-re, és igen, dobpergés, Nintendo 3DS-re is! Androidra és iOS-re ingyenesen le lehet már tölteni a játékot Európa-szerte. A 3DS verzió jövő év elején jelenik meg, teljes 3D-s grafikával, és extra tartalommal.



Alant láthatjátok a Ben 10: Omniverse hivatalos WiiU dobozképét. A játék természetesen meg fog jelenni az összes létező platformra, a PSP kivételével.

Ez történt... (2012. - 47. hét)

Három éve tudjuk, hogy érkezik a Metal Gear Rising játék, és a napokban megjelent néhány új render, egy nagyon szép karakterrajz, és pár friss játékkép.

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

A Konami a héten megjelentette a Birds of Steel Xbox 360 és PS3 játék harmadik pályacsomagját, mely témájában követi az eddigi kiegészítéseket, csak ezúttal a II. világháború szicíliai, berlini, és ardenneki légi csatáira fókuszál. Az add-on 10 egyjátékos küldetést és három dinamikus kampányt fog tartalmazni.

A Worms Revolutionhöz megjelent a legújabb DLC, mely a „Medieval Tales” címet viseli. Tíz egyjátékos küldetést tartalmaz középkori köntösbe bújtatva, melyet meg lehet vásárolni XBLA-n (400 MS Pont), PSN-en (4 euró), és természetesen Steamen is (5 euró). Pár képet láthattok alant.

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

A CCP Games közzétette a Dust 514-hez készült legújabb fejlesztői naplóját, melyben ezúttal a járművekről esik szó. Ráadásul PSN-en a Mercenary Packet megvásárolva azonnal bekerülhettek a zárt bétatesztbe, melyre egyébként ezen az oldalon lehet jelentkezni.



A Halfbrick Studios, melynek a máig népszerű Fruit Ninját köszönhetjük, PSN-re költözteti legújabb mobiljátékát, a JetPack Joyride-ot. A kis, egyszerű platform/ügyességi játék letölthető lesz mind PS3-ra, mind Vitára és PSP-re, 4 euróért. Érdekesség, hogy Európában a PEGI a 12+ korcsoportba sorolta be a játékot.



A kizárólag PS3-ra és Xbox 360-ra érkező Guardians of Middle-earth Gyűrűk Ura játékról új videót tettek közzé, mely a Multiplayer Online Battle Arenáról, illetve annak használatáról szól.



Megjelent a Chronovolt a PSN rendszerén, melyet a PlayStation Network Plus felhasználók ingyenesen tölthetnek le. A játék egy 3D-s platform/ügyességi cím, melyben egy golyót kell terelgetnünk egyre nehezedő pályákon keresztül.



Így álltak sorba az emberek a WiiU premierjére várva, az Egyesült Államok egyik legnagyobb városában, New York Cityben, a Rockefeller Centernél.

Ez történt... (2012. - 47. hét)Ez történt... (2012. - 47. hét)

Chris Seavor, a Rare egykori dolgozója elárulta: a csapat közel egy éven át dolgozott a Perfect Dark széria következő részén, mely jóval komolyabb lett volna, mint az eddigi részek. A fejlesztő elmondása szerint a stílus tekintetében közel álltak volna a Deus Exhez, némi Mirror's Edge-dzsel keverve. Ez azt jelenti, hogy játékosokként rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy teljesítsük a küldetéseinket, ebbe beleértve azt is, hogyan közelítjük meg a célpontunkat. A fejlesztés szépen haladt, jó ötleteik voltak a Rare embereinek, ám a Microsoft leállította a munkákat, miután a Perfect Dark Zero a vártnál rosszabbul teljesített.

Mobil

Két évtizeddel az utolsó kaland után feltámadhat a klasszikus, sokak által nem is ismert Dizzy sorozat -- az eredetileg a Codemasters gondozásában megjelent oldalnézetes platform-játéksorozatot Philip és Andrew Oliver szeretné visszahozni a Kickstarter segítségével. A Dizzy Returns elkészítéséhez a srácok 350 ezer fontot kérnek, aminek fejében olyan játékot készítenek, ami nem csak hű az eredeti koncepcióhoz, de ki is használja a jelenleg rendelkezésre álló technológiákat. A játék iOS eszközökre készül.



Peter Molyneux azt ígéri, hogy a jövő héten hat komoly funkciót is bevezetnek a Curiosityben, illetve amint az Apple átnézi a program javítását a szerverek körüli problémák is megoldódnak.

Egyéb

Pár nappal ezelőtt már szóltunk a Fekete Péntekről. Azok, akik az amerikai Target áruházláncban vásároltak e napon valamilyen konzolt, egész jelentős árengedménnyel tehették meg. A 250 GB-os PS3-at két játékkal, vezeték nélküli kontrollerrel 200 dollárért, a 4 GB-os Xboxot Kinecttel, kontrollerrel, két játékkal, egy hónapos Xbox Live Gold tagsággal ugyancsak 200 dollárért, egy PSV csomagot LEGO Batman 2 játékkal szintén 200 dollárért, míg a Nintendo 3DS-t előretelepített Super Mario Bros. 3D játékkal hasonlóan jó áron lehetett megvenni. Ez pénteki árfolyamon olyan 45.000 forintnak felel meg. Jó lenne ilyenkor az Egyesült Államokban élni, igaz?

A The Next Web beszámolója szerint a Rovio által piacra dobott, Angry Birds márkájú italok Finnországban kelendőbbek, mint a Pepsi vagy a Coca-Cola termékei. Van olyan, amit nem lehet eladni a dühös madarakkal?

Ez történt... (2012. - 47. hét)

Lehetetlennek hangzik, de mégis van arra mód, hogy a Battlefield 3-ban feljutassuk egy épület tetejére a tankunkat.



Az kissé furcsa, hogy a Nintendo videó formában reklámozza a hivatalos Legend of Zelda könyvet, ám igazából nem panaszkodhatunk, hiszen maga a matéria nagyon is érdekes. A Dark Horse Comics közreműködésével készült The Legend of Zelda: Hyrule Historia számtalan koncepciórajz mellett a sorozat történetét tartalmazza, és ami a legfontosabb, egy hivatalos idővonalat is.



Dead Island: Riptide promóciós anyag Chamillionaire rapper főszereplésével.



A Texasi Egyetem nemrégiben kutatást végzett, melynek az lett az eredménye, hogy a játékosoknak közel ugyanolyan jó a kézügyessége, mint a sebész-rezidenseknek. A teszt során egy operációt szimuláltak, s megfigyelték, hogy azok a tinédzserek, akik főleg lövöldékkel és sportjátékokkal játszanak, olyan jól kezelték a szikét, mint azok, akik éveken keresztül ezt tanulták.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Far Cry 3 (november 30.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Darksiders II (november 30.) - Wii U
  • Assassin's Creed III (november 30.) - Wii U
  • Pro Evolution Soccer 2013 (november 30.) - 3DS
  • Ben 10 Omniverse (november 30.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS, Wii U
  • Marvel Avengers: Battle for Earth (november 30.) - Wii U
  • LEGO Lord of the Rings (november 30.) - Wii
  • Just Dance 4 (november 30.) - Wii U
  • ZombiU (november 30.) - Wii U
  • Your Shape: Fitness Evolved 2013 (november 30.) - Wii U
  • Rabbids Land (november 30.) - Wii U
  • Rise of the Guardians (november 30.) - Xbox 360, PS3, Wii, Wii U
  • Tekken Tag Tournament 2 (november 30.) - Wii U
  • Mass Effect 3 (november 30.) - Wii U
  • New Super Mario Bros. U (november 30.) - Wii U
  • Nintendo Land (november 30.) - Wii U
  • Batman: Arkham City - Armoured Edition (november 30.) - Wii U
  • Sports Connection (november 30.) - Wii U
  • TANK! TANK! TANK! (november 30.) - Wii U
  • Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade (november 30.) - Wii U
  • Sonic & All-Stars Racing Transformed (november 30.) - Wii U
  • FIFA 13 (november 30.) - Wii U
  • Game Party Champions (november 30.) - Wii U
  • Zone of the Enders: HD Collection (november 30.) - Xbox 360, PS3
  • Toy Story Mania! (november 30.) - Xbox 360, PS3
  • Call of Duty: Black Ops II (november 30.) - Wii U
  • 007 Legends (november 30.) - Wii U
  • Funky Barn (november 30.) - Wii U
  • Transformers Prime (november 30.) - Wii U
  • Epic Mickey 2: The Power of Two (november 30.) - Wii U
  • Assassin's Creed Anthology (november 30.) - Xbox 360, PS3



A hét kérdése: megjelent a PC-s Assassin's Creed III, te beszerezted már?