PC

A héten PC-re megjelent az Awesomenauts új, ingyenesen beszerezhető egysége, a Gnaw, ami ágyújával és mérgező hányásával érvényesül a csatatéren.



A Ronimo Games továbbá bejelentette azt is, hogy a Rockstar példáját követve a csalókat egy külön körletbe zárják. Akiket rajtakaptak, hogy nem megengedett módszerekkel küzdöttek, a cheating league szekcióba zárják, ahol hasonszőrű csalókkal játszhatnak együtt vígan.

A Webzen free-to-play multis FPS-ének, az Arctic Combat bétájának egyik pályája kísértetiesen hasonlít a Counter-Strike híres de_dust2-jére. A Sand Stormot a PC Gamer szúrta ki a felhozatalból, és bár pár különbség azért akad, a hasonlóság mégis kínos.



Szeptember 20-án fog megjelenni a The Testament of Sherlock Holmes. A PC-re és konzolokra érkező 3D-s kalandjáték előtt az a komoly feladat áll, hogy felülmúlja a Sherlock Holmes vs. Jack the Rippert. Vajon sikerülni fog?

A Green Day zenekar által inspirált kiegészítő érkezett az Angry Birdshöz. Tíz új pályát játszhatunk végig, ráadásul egy exkluzív számot is feloldhatunk.



Újabb trailer érkezett a MechWarrior Online-ból. A legfrissebb anyag a városi környezetben játszódó River City pályát mutatja be.



A MineCraft nemsokára új szörnyet, láthatatlanság-bájitalt, páncélt, répát és krumplit kap -- alant egy videó minden idők egyik legsikeresebb indie játékának új bővítéséről.



Újabb videóval jelentkezett az Omerta: City of Gangsters. A trailer kellően hangulatos, reméljük, a játékban sem fogunk csalódni.



Új játékmódot kapott a Tribes: Ascend. A Blitz egy CTF-variáns, melyben a csapatok zászlaja minden pontszerzés után más helyre kerül. Apróbb extra, hogy a Tribes 2 hangjait is elérhetővé tették a játékban -- nosztalgia forever.



A GameStreams.com összegezte a TwitchTV, Livestream, Ustream és a reGame stream-archívumát, és arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbbet közvetített játék a League of Legends.

Szeptemberben jelentik be a Painkiller: Hell & Damnation megjelenési dátumát és árát.

Új videót kaptunk a Hitman: Absolutionből. A felvételek a GamesComon készültek, méghozzá a sokak által várt Contracts játékmódról.



A Capcomot nem lepte meg a játékosok negatív reakciója az új Dante bemutatkozása után. A kiadó szakembere, Alex Jones állítja, hogy bár most még sokan el vannak keseredve, ha kijön az új DMC, mindenki megérti majd a váltás okát.

Új klasszikus kalandjáték van készülőben a King's ART-nál. A The Book of Unwritten Tales folytatásának szánt The Raven a '60-as évekbe kalauzolja el a játékosokat, története pedig egy műkincstolvaj körül bonyolódik. Megjelenés márciusban PC-re és Macre, alant látható a hivatalos trailer.



Konzol

A Rare egykori dolgozója, Donnchadh Murphy elárulta, hogy a Microsoft miatt nem készült el a Killer Instinct 3. A rajongók már nagyon régóta szeretnék a kezük közt fogni a játékot és a csapat is szeretné elkészíteni, a Microsoft azonban nem akart egy újabb verekedős játékot. A gyártó a felhasználói bázisát szerette volna bővíteni, így nem adtak zöld utat a játéknak, s várhatóan már nem is fognak.

Murphy továbbá elárulta azt is, hogy volt egy másik játékuk is, ami a kukában végezte. Ennek a Savannah címet adták, s a játékosoknak az volt a célja, hogy egy oroszlánkölyköt neveljenek fel a Kinect segítségével. Igen, a koncepció pont olyan, mint a Kinectimals, de ez egy valamivel komolyabb programnak készült, ráadásul a kinézet terén sem a bóvli kategóriát súrolta volna. A csapat egy egyedi technológiát eszelt ki az állatok bundájának megjelenítéséhez, ami Murphy szerint nagyon jól és hitelesen nézett ki, jobban, mint bármi más, amit eddig játékon belül látott.

A rajzfilmes grafikával megáldott MMOG Happy Wars az ősz folyamán jelenik majd meg XBLA-n. A programban egyszerre harmincan püfölhetjük egymást, és elvileg ingyenes lesz. Egyébként kapunk kampányt is, bár nem emiatt fogjuk letölteni a játékot...

Xbox 360-ra megjelent a Modern Warfare 3 demója, melyben a szólista kampány egyetlen pályáját, a Black Tuesdayt teljesíthetjük. A csomag a későbbiekben PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.

A másik fontos letöltés a héten a Sleeping Dogs demója, mely szerdán futott be Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és PC-re.

Végül, de nem utolsósorban az NHL 13 is kipróbálható Xbox 360-on és PlayStation 3-on. A próbaverzióban a Play Now, az NHL Moments Live, a Hockey Ultimate Team (HUT), és a Free Skate játékmódokba kóstolhatunk bele.

A Persona 4 Vita-portja egy mindössze 10 ezer példányban nyomott, exkluzív kiadást is kap. A Persona 4 Golden: Solid Gold Premium Edition Észak-Amerikában lesz kapható 70 dolláros áron.

Ez történt... (2012. - 34. hét)

A fejlesztés körüli problémák miatt Európában késni fog a Persona 4 Arena. Új dátum még nincs.

A Forza Horizon előrendelői VIP tagságot kapnak. A VIP Membership program keretében a vásárlók csak a VIP-tagoknak elérhető versenyekben vehetnek részt, öt exkluzív kocsit (2012 Audi R8 GT Spyder, 2011 Koenigsegg Agera, 2011 Lamborghini Sesto Elemento, 2012 Pagani Huayra, 2011 RUF Rt 12 R), több Piactér- és a MyForza-tárhelyet, valamint ajándékokat kapnak a Forza Motorsport közösségi csapatától, illetve a nevük mellett egy VIP-ikon is látható lesz.

Észak-Amerikában a Microsoft csökkentette a Kinect árát. A periféria eddig 150 dollárba került, mostantól viszont már 110 dollár. Az árcsökkenés egyelőre csak Észak-Amerikára, Dél-Amerikára és a csendes-óceáni térsége vonatkozik, de október 4-től Új-Zélandra és Ausztráliába is eljut az olcsósítás. A Microsoft még nem beszélt az európai terveiről.

A Nintendo szeptember 13-án egy nagy sajtótájékoztatót fog tartani New Yorkban. Várhatóan ekkor fog kiderülni a Wii U megjelenési dátuma.

Szeptember 26-án Európában is meg fog jelenni a Tokyo Jungle, a játék, amiben állatokat irányítva kell felküzdenünk magunkat a tápláléklánc tetejére a természet által visszafoglalt Tokióban. A program 13 euróba fog kerülni.

A Harmonix kilenc új számmal bővítette a Dance Central 3 felhozatalát.

  • Afrojack ft. Eva Simons – "Take Over Control"
  • Alexandra Stan – "Mr. Saxobeat"
  • Ciara ft. Missy Elliott – "1, 2 Step"
  • Cupid – "Cupid Shuffle"
  • Daft Punk – "Around The World"
  • Dev ft. The Cataracts – "Bass Down Low"
  • Enur ft. Natasja – "Calabria 2008"
  • Martin Solveig ft. Dragonette – "Hello"
  • The Trammps – "Disco Inferno"

A NetherRealm minden Injustice: Gods Among Us játékosnak elküldi a majdani DLC-k útján érkező új harcosok adatait, hogy a matchmaking gond nélkül kössön össze két játékost. A verekedős és egyéb játékok esetén ugyanis gond szokott lenni, hogy azok, akik nem vették meg az adott letölthető tartalmat, nem játszhatnak azokkal, akik beszerezték a kiegészítőt.

A PlayStation Vitára írt Need for Speed Most Wanted szinte minden tekintetben megegyezik a PC-re, a PlayStation 3-ra, vagy éppen az Xbox 360-ra írt változattal. A játéktér ugyanakkora, minden kocsit megkapunk, az AutoLog változatlan, egyetlen kivétel a multiplayer mód, ami a kézi konzolon csak négy játékost tud kezelni, ellentétben a nagy testvérekkel, amelyek 12 játékost bírnak el.

Mobil

Az epizodikus Final Fantasy Dimensions augusztus 31-án startol iOS-en és Androidon. A prológus ingyenes lesz, az első fejezet ára 2,39 euró, a maradék háromé pedig 7,99 euró lesz. A teljes pakk ára 22,99 euró.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Idén iOS-re is meg fog jelenni a The World Ends With You. Új zenék is lesznek benne, így a DS-es eredeti tulajdonosai is elgondolkodhatnak a vásárláson.

Megérkezett az Angry Birds: Space Mars-témájú DLC-je. A Red Planet update 20 új pályát tartalmaz.



Egyéb

Jay Wilson, a Diablo III fejlesztési főnöke nyilvánosan kért bocsánatot, amiért "ki***ott lúzernek" titulálta az első két rész agytrösztjét, David Breviket. A teljes szöveg hosszú és nyálas, de így is több, mint a semmi.

Ilyen az, mikor a Final Fantasy egyik sárkányát szabadjára engedik Liberty Cityben.



Pénzügyi problémákkal küszködik a The Secret Worldöt jegyző Funcom. Augusztus 10. óta a cég azon dolgozik, hogy lefaragják a fenntartási költséget, aminek egyenes következménye, hogy elküldik a dolgozók egy részét. Ezzel kapcsolatban olyan pletyka kapott szárnyra, miszerint a munkaállomány 50-60 százalékát eresztették szélnek, ám a Funcom ezt nem kommentálta. A probléma egyik oka az, hogy a The Secret World nem hozta a kívánt eladásokat.

A PopCap leépítette a munkaállományát. Az eddig 400 főt foglalkoztató csapatból 50 fő távozott, illetve még fontolgatják, hogy megtartsák-e az írországi irodájukat. A döntés a mobil- és az ingyenesen játszható piac népszerűségének hirtelen megnövekedése miatt született, a játékosok ugyanis teljesen másképp játszanak, mint mikor a cég elkezdte a működését. Most új módszereket kell kitalálniuk és új platformokat kell meghódítaniuk, hogy életben maradjanak. Egy pletyka szerint a Plants vs Zombies kitalálója, George Fan is távozott.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Guild Wars 2 (augusztus 28.) - PC
  • Tales of Graces F (augusztus 31.) - PS3
  • Madden NFL 13 (augusztus 31.) - Xbox 360, PS3
  • Agarest: Generations of War 2 (augusztus 31.) - PS3
  • Worms Collection (augusztus 31.) - Xbox 360, PS3
  • Alpha Polaris (augusztus 31.) - PC



A hét kérdése: szerinted egyszer minden játék csak digitálisan lesz kapható, vagy Peter Moore-nak lesz igaza, és hamarosan újra erőre kapnak a dobozos termékek?