PC

A Dark Energy Digital hivatalosan is bejelentette a Hydrophobia Prophecyt, mely az eredeti, sok hibával megjelent Hydrophobia javított és persze kiegészített változata. A fejlesztők a fedezékrendszertől kezdve a történetvezetésen és a mozgáson át a grafikusmotorig bezárólag mindenen csiszoltak, így elméletben egy remek játékot köszönthetünk május 9-én PC-re és PlayStation 3-ra.



A játék a Queen of the World nevű óceánjárón játszóik, melyet a Malthusian terroristacsoport megtámadott azzal a céllal, hogy megöljék a világ öt vezető vállalatának elnökét. A tervük persze nem megy olyan simán, mint azt gondolták, hiszen a fedélzeten ott van Kate Wilson, a játék főszereplője, aki habár csak egy gépész és szintén a túlélésért küzd, ám út közben sikerül megállítania a támadást.

A Humble Frozenbyte Bundle 909 918 dollárt gereblyézett össze. A vásárlók kétharmada Windowsra vásárolt, ám ők fizettek a legkevesebbet, nagyjából négy dollárt, míg a Macintosh tulajok 6,5 dollárt, a Linux felhasználók pedig 11,8 dollárt. A legnagyobb összeg 2222 dollár volt, az átlag pedig 5 dollár. A befolyt összeget a szervezők a Frozenbyte, az Electronic Frontier Foundation, a Child's Play alapítvány és a Humble Bundle tagjai közt osztják el.

A BioWare kiadott három új DLC-t a Dragon Age 2-höz, ám ezek nem a történetet bővítik ki, hanem új pajzsokat és felszereléseket hoznak. A pakkok a mage, a rogue és a warrior kasztokhoz lettek igazítva, és mindegyik tartalmaz egy díszes, Hawke-exkluzív pajzsot, új fegyvereket és néhány különleges tárgyat, amiket már a társaink is használhatnak. A csomagok egyenként 3 dollárba kerülnek, de egyben csak 5 dollárt kérnek el értük.

Habár a Witcher 2 nemrég aranylemezre került, azért még megjelent egy új fejlesztői videó, melyben a harcrendszerrel ismerkedhetünk meg.



A Brink PC-s változata támogatja a dedikált szervereket. Még a játék megjelenése előtt lehetőségünk lesz a Steamen keresztül letölteni a kliensprogramot, amiben a megszokott beállításokat találjuk, azaz a játéktípust, a játékosok számát, a fegyverek képességét és minden egyéb tulajdonságot személyre szabhatunk.

Jay Wilson a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy a Diablo 3 már a célegyenesben van, megjelenési dátumot azonban nem adott sajnos.

A PC Gamernek köszönhetően megtudtuk, hogy a Secret Identity műhelyében készülő Marvel Universe MMOG ingyenes lesz, ám ez egyúttal azt is jelenti, hogy a játék mikrotranzakciókra támaszkodik, tehát a komolyabb fejlesztésekért és az egyéb extrákért fizetni kell.

A játék főgonosza Doctor Doom lesz, aki ellen a Marvel-univerzum bármelyik karakterével (küldetések között akár válthatunk is) szembeszállhatunk. A felhozatalban megtaláljuk Vasembert, Rozsomákot, Hulkot, Thort, Pókembert és még sokan másokat, a játék írója, Brian Michael Bendis ugyanis azt ígéri, hogy semmit és senkit sem hagynak ki a Marvel-univerzumból.

A Hunted: The Demon's Forge fejlesztői videójában Lucy Lawless és az inXile fejlesztői a játék történetéről beszélnek.



Május 3-án két új letölthető tartalom fog megjelenni a Civilization V-höz. A Civilization and Scenario Pack: Denmark – The Vikings csomagban a Harald Bluetooth vezetése alatt álló dánokkal az a célunk, hogy elfoglaljuk Angliát, míg az Explorers Map Packben tíz új, változatos helyszíneket bemutató térképet találunk. Mindkét csomag 5-5 dollárt kóstál, együtt viszont csak 7,5 dollárba kerülnek.

A THQ több évre meghosszabbította a Games Workshoppal kötött szerződését, így tovább gyárthatják a Warhammer 40,000-licencekre alapozó játékokat. A cég jelenleg a Warhammer 40K: Space Marine-on és a Warhammer 40K: Dark Millennium MMOG-n dolgozik.

A Portal 2 fejlesztésének elején még három tulajdonságmódosító gél volt a játékban. A jól ismert gyorsító és sebességnövelő bent maradt, de a harmadikat, mellyel a függőleges falakon lehetett közlekedni, eltávolították, miután a tesztelők émelygést tapasztaltak.

Tore Blystad (IO Interactive) feltöltött néhány játékképet egy ismeretlen játékból. Sokak szerint az új Hitmanről van szó.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Miután a Supererogatory átfésülte a Firaxis Games egykori és jelenlegi alkalmazottainak életrajzát, arra jutottak, hogy 2008-ban PC-re és Xbox 360-ra elkezdték fejleszteni a Civilization Revolution folytatását, illetve arra is fény derült, hogy a cég egy név nélküli játékon is dolgozott, amit az Unreal 3 motor hajtott.

Casey Hudsontól megtudtuk, hogy a Mass Effect 3 nehezebb lesz, mint az elődje. A széria projektvezetőjének elmondása szerint a Normal az új Veteran, vagyis minden szint egy kategóriával nehezebb lett.

A Square Enix jelenleg nem tervez semmilyen modkészletet a Deus Ex: Human Revolution PC-s verziójához, de a játék vezető tervezője, Jonathan Jacques-Belletete megjegyezte, hogy a későbbiekben megjelenhet egy ilyen programcsomag.

Ingyenes lesz a Portal 2 első letölthető tartalma. A nyáron érkező, multiplatform Portal 2 DLC #1 névre keresztelt csomag új tesztkamrákat, ranglistát, egy új szólista, illetve multiplayer játékmódot, és pár egyéb újdonságot tartalmaz.

Az Assassin's Creed hivatalos Facebook oldalán egy rövid időre megjelent egy flash-animáció, mely Altaïr arabul leírt nevét és elrejtve az Assassin's Creed Revelations logót tartalmazta. Csak nem jön a következő AC bejelentése?

Ez történt... (2011 - 17. hét)



Láátványos trailerrel jelentkezet a Call of Juarez: The Cartel.



Késik a F.E.A.R. 3, s csak június 27-én fog megjelenni!

Júliusban lehetőségünk lesz kipróbálni a TrackMania 2 Canyon pályáját egy zárt bétatesztelés keretében, ám addig is íme a játék új trailere:



Konzol

A Sony közölte, hogy a PSN felhasználók személyes adatait -- ebbe beleértve a lakcímüket, a nevüket és a bankkártya adataikat -- a hackereknek sikerült ellopniuk, s állítólag már áruba is bocsátották ezeket. Természetesen ezek után már az FBI, a Nemzetbiztonsági Hatóság, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és 22 állam jogásza is felfigyelt a szolgáltatás körüli káoszra, illetve a japán céget egy szép kis per is fenyegeti, melyet a feldühödött falhasználók indítottak.

A Visa eközben azt nyilatkozta, hogy az adataik szerint a hackerek eddig még nem éltek vissza megszerzett információkkal, illetve a Sony közölte, hogy a trófeák és a barátlisták épségben vannak, s a kormányügynökségekkel közösen igyekeznek minél hamarabb rendbe hozni a dolgokat.

George "GeoHot" Hotz mossa kezeit a támadást illetően, és szerinte a Sony csak magát okolhatja a kialakult helyzetért, hiszen feldühítették a hackertársadalmat, nem vették komolyan egy esetleges támadás lehetőségét, és nem alkalmaztak elég biztonsági szakembert. Hozzátette azonban, hogy személyes adatokat ellopni „nem király.”

Egy új Call of Duty: Black Ops reklám érkezett az Escalation DLC tiszteletére.



A Gate Five csapata beperelte Beyonce Knowlest 100 millió dollárra, mivel az énekesnő faképnél hagyta őket, miután nem teljesítették irracionális követeléseit. A cég állítása szerint a mozgásérzékelős perifériákra tervezett táncos játék legalább 100 millió dollár bevételt hozott volna, ám a fejlesztés kellős közepén lelépett Beyonce súlyos anyagi károkat okozott (a munkálatok addig a pontig hatmillió dollárba kerültek), valamint azt eredményezte, hogy közvetlenül karácsony előtt el kellett bocsátani 70 fejlesztőt.

Az L.A. Noire-ban lehetőségünk lesz arra, hogy átlépjük az akciójeleneteket abban az esetben, ha nem tudjuk teljesíteni őket. A fejlesztők ígérete szerint így részesei lehetünk a történet nagy részének.

A játék egyébként támogatja a Social Club szolgáltatást, amelynek webes felületén nyomon követhetjük, hány százalékát oldottuk meg a játéknak, mennyi achievementet vagy trófeát szereztünk meg, illetve megtekinthetjük a jegyzetfüzetünket is. A játékon belül pedig a nyomozások során megnézhetjük, hogy a többi játékos melyik kérdést választotta, valamint kapunk egy új öltönyt, amivel bizarr módon jobban tudunk célozni.

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

Ilyen is van: a Treyarch kiadta a hivatalos Call of Duty: Black Ops appot, melyben tippeket és taktikákat találunk a játék valamennyi multiplayer pályájára, természetesen képekkel és ikonokkal illusztrálva. Az ára 1,75 font.

A játékosok megszavazták, hogy a Cleveland Browns futója, Peyton Hillis legyen a Madden 12 borítóján.

Május 3-án fog megjelenni a Red Faction Armageddon demója Xboxra és talán PlayStation 3-ra. A PC-s játékosok (megint) kimaradnak a mókából.

A Sony Computer Entertainment Santa Monica új munkatársakat keres, elsősorban olyanokat, akiknek már van tapasztalatuk belső-, illetve külső nézetes lövöldék, autós harcok, valamint nyílt világok terén. Úgy látszik tehát, hogy nem ők készítik a következő God of Wart...

Új Orcs Must Die! trailer érkezett, benne az Arrow Wall nevű gyönyörűséggel.



Egyéb

A Dawn of War II, a Dawn of War II: Chaos Rising és a Dawn of War II: Retribution zenéit tartalmazó kétlemezes kollekció május 24-én fog megjelenni a Sumthing Else Music Works gondozásában. A kiadás lemezes formában, illetve az Amazon MP3, az iTunes és egyéb digitális boltok kínálatában is megtalálható lesz.

Az Obsidian elbocsátotta alkalmazottainak egy részét. Azt még nem tudni, hányan távoztak, ahogy azt sem, hogy miért volt szükség a leépítésre.

Portal 2 trailer Mad Man stílusban:



Itt a harmadik Mortal Kombat: Legacy epizód, benne Johnny Cage-dzsel.



Elkészült a UNSC Savannah (Halo: Reach) modellje a MineCraftban:

Ez történt... (2011 - 17. hét)

A Super Mario Bros. 25. évfordulója alkalmából a Converse ilyen cipőt készített:

Ez történt... (2011 - 17. hét)

A SideQuesting csapata írt egy érdekes cikket a Portal-technológiáról. Angol tudás szükséges!

Lemondott a Volition alapítója és elnöke, Mike Kulas. A helyét a cég alelnöke és fejlesztési vezetője, Dan Cermak veszi át.

John Schappert (ügyvezető igazgató volt) pedig otthagyta az EA-t, és csatlakozott a Zynga gárdájához.

Mivel lehetne még jobbá tenni az amúgy is zseniális Super Mario Bros.-t? Természetesen egy Portal Gunnal!





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Youda Safari (május 5.) - DS
  • Guilty Gear XX Accent Core Plus (május 6.) - Wii, PSP, PS2
  • The First Templar (május 6.) - PC, Xbox 360
  • Steel Diver (május 6.) - 3DS
  • Thor: God of Thunder (május 6.) - 3DS
  • Cabela's Dangerous Hunts2011 (május 6.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Sniper: Ghost Warrior (május 6.) - PS3
  • Greg Hastings' Paintball 2 (május 6.) - Wii
  • Plants vs. Zombies (május 6.) - DS
  • Dance Dance Revolution Hottest Party 4 (május 6.) - Wii


A hét kérdése: Egy héten átlagosan mennyit játszol?