PC

A jövő hónapban esedékes BlizzCon keretében bemutatásra kerül a StarCraft II-saga második felvonása, a Heart of the Swarm. A fejlesztők egyelőre csak a Sarah Kerriganre és a zergekre koncentráló szólistamódból mutatnak részleteket, a multiplayer módra csak később térnek ki.

Tíz új játékkép érkezett a Max Payne 3-ból, ami csak egyet jelenthet: a Rockstar hamarosan új információkkal, és talán egy megjelenési dátummal is elő fog állni.

Max Payne 3 JátékképekMax Payne 3 JátékképekMax Payne 3 Játékképek

Max Payne 3 JátékképekMax Payne 3 JátékképekMax Payne 3 Játékképek

A nyár elején fog megjelenni a Crysis 2 modkészlete, amivel egyedi pályákat, fegyvereket és más tárgyakat készíthetünk a játékhoz. Ha azonban ez nem volna elég, akkor augusztusban jön az ingyenes CryENGINE 3 fejlesztői készlet, amivel akár teljes játékokat is készíthetünk -- persze ha ezt el akarjuk adni, akkor busás licencdíjat kell fizetnünk a Cryteknek.

Az Activision belső közlönyében az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg elmagyarázza, hogy a Call of Duty-széria miért nem fog olyan sorsa jutni, mint a Guitar Hero-franchise.

„A Call of Duty manapság nem olyan, mint a Guitar Hero volt néhány éve? Ez egy nagyon jó kérdés, amint alaposan átgondoltunk az utóbbi időben.

A két franchise között több kulcsfontosságú különbség is van, amiket érdemes figyelembe venni. A Guitar Hero gyorsan érte el népszerűségének csúcsát, majd gyorsan zuhanni kezdett, miközben a Call of Duty-széria az elmúlt hét évben folyamatosan gyarapodott. Továbbá a Guitar Hero egy új stílus volt, ami sok embert megmozgatott, de nem tudta kiállni az idő próbáját, ezzel szemben a Call of Duty egy olyan zsáner képviselője, mely az évtizedek alatt figyelemreméltó kitartást és népimádatot tanúsított, ráadásul a CoD egy óriási, ragaszkodó online közösséggel büszkélkedhet, ezzel létrehozva a valaha készült »legragadósabb« játékot.

Ha objektíven vizsgáljuk az eladási adatokat, a közönség létszámát, az online eltöltött órák számát és a DLC-k teljesítményét, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a franchise most van a topon.”

Hosszú szünet után új trailerrel jelentkezett a Prototype 2.



A PC-s játékosok sem maradhatnak ki a mozgásérzékelős divatból, a Razer ezért elő is állt a Hydra nevezetű csomagjával, mely potom 140 dollárért a Nintendo Wii-n vagy a PlayStation 3-on tapasztalt mozgásérzékelős élményt hozza el PC-re. A periféria kapásból 125 játékkal kompatibilis.

A cuccról érdemes tudni, hogy a Portal 2-vel együtt kellett volna megjelennie, 100 dollár alatti áron, ám csúszás történt, s csak júniusban kerül a boltokba. Jó hír viszont, hogy a plusz 40 dollárunkért megkapjuk a Portal 2-t 15, a Hydrához igazított bónuszpályával.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Új képek a Serious Sam 3-ból:

Serious Sam 3: BFE JátékképekSerious Sam 3: BFE JátékképekSerious Sam 3: BFE Játékképek

A Need for Speed World egy új csapatalapú játékmóddal bővült, melyben az a célunk, hogy három haverunkkal elmeneküljünk a zsernyákok elől. A menekülést segíti az új Team Emergency Evade, amivel a társainkat húzhatjuk ki a csávából, illetve a Team Slingshot, amivel az egyik csapattagunk extra sebességre tehet szert, valamint ebben a játékban mutatkozik be elsőként a Dolby Axon hangátviteli technológia, mellyel folyamatosan kapcsolatban maradhatunk a társainkkal.

A CVG egy interjúban megkérdezte a legendás tervezőtől, Suda 51-tól, hogy egy ideális világban melyik EA-játékon dolgozna a legszívesebben. A mester kapásból a Burnout-szériát nevezte meg, amit egyszerűen imád, hozzátette azonban, hogy ha ő vezetné a fejlesztést, több agressziót és talán fegyvereket is adna a játékhoz.

Casey Hudson a Mass Effect 3-ról beszélt a PSM3 magazinnak:

„Vannak bizonyos dolgok, amiket meg kell csinálnod egy játék fejlesztése során, hogy megtartsd a sorozat varázsát. Ezek nem feltétlenül nagy dolgok, legtöbbször apróságokról van szó -- ezekből pedig rengeteg van a Mass Effect 3-ban. Az egész játék tele van epikus pillanatokkal, a rajongók számára azonban az igazán érdekes rész a történet lesz, melyben új dolgokat tudhatunk meg Shepard magánéletéről, a galaxisért meghozott áldozatain keresztül.”

Reinhart után a Dungeon Siege III másik fontos szereplőjével, Anjalival is megismerkedhetünk.



Az American McGee által vezetett Spicy Horse az Alice: Madness Returns megjelenése után ingyenesen játszható PC-játékokon, illetve kézi konzolokra és mobilokra írt programokkal fog foglalkozni. McGee hozzátette, hogy valószínűleg a Madness Returns lesz az utolsó dobozos játéka, bár a tervei között szerepel az Alice 3 elkészítése, már persze csak akkor, ha az EA is rábólint.

Belgiumban, Luxemburgban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Norvégiában, Svédországban, Finnországban és Dániában a Lace Mamba Global gondozásában PC-re dobozos változatban is meg fog jelenni a Super Meat Boy, mégpedig annak Ultra kiadása.

A múlt héten megjelent 12 perces Battlefield 3 játékmenet-videót most már fejlesztői kommentárral is megnézhetjük.



A Witcher 2: Assassin’s of Kings legújabb fejlesztői naplójában a CD Projekt RED a karakterek fejlesztéséről és a felszerelésekről ejt néhány szót.



Saints Row 3 játékképek:

Saints Row: The Third JátékképekSaints Row: The Third JátékképekSaints Row: The Third Játékképek

Saints Row: The Third JátékképekSaints Row: The Third JátékképekSaints Row: The Third Játékképek

Befutott a Call of Duty: Black Ops Escalation DLC-jének első trailere:



Konzol

A Naughty Dog lerántotta a leplet az Uncharted 3 multiplayer lehetőségeiről. A harmadik részben a megszokott játékmódokon, vagyis a 8 fős Free For Allon és a 10 fős Team Deathmatchen túl egy hat fős, három csapatból álló Three Team Deathmatchben is részt vehetünk.

A multiplayer meccsek kiegyensúlyozottságát egy új matchmaking kód biztosítja, mely pontosabban fogja az egyforma képességű játékosokat egy játékba tömöríteni, de ezen felül lehetővé teszi, hogy már folyamatban lévő meccsekhez csatlakozzunk, egy barátunkkal együtt harcoljunk, illetve extra jutalmakat és plusz pénzt is kioszt a győztes csapatnak.

A haverunkkal történő játék során képességnövelő bónuszokat kapunk, ám a karakterkészítőben mi magunk is megadhatjuk, milyen perkekkel szálljuk harcba, sőt azt is meghatározhatjuk, milyen legyen a külsőnk, milyen fegyvereket használjuk, illetve egy saját emblémát is kreálhatunk.

A multiplayer meccsek során egyébként továbbra is gyűjthetünk kincseket, valamint most már a jó teljesítmény után medálok és jutalmak ütik a markunkat. Továbbá a komoly YouTube és Facebook integrációnak köszönhetően a videoszerkesztővel készített klipjeinket vagy fotóinkat megoszthatjuk a barátainkkal, a legjobb alkotások pedig megjelennek az UNCHARTED TV-ben.



A Project Ten Dollar részeként az Alice: Madness Returns konzolos verziói egy különleges, egyszer használatos kóddal érkeznek, mellyel feloldható az első Alice-játék. Ha a játékot használtan vesszük meg, akkor a megszokott módon 10 dollárt kell fizetnünk egy új kódért.

Az Alice-t egyelőre nem lehet külön megvásárolni, mivel a Madness Returns lemezének a meghajtóban kell lennie, ha játszani akarunk az első kalanddal. Később valószínűleg lesz letölthető változat.

A Last Guardian és az Ico/Shadow of the Colossus kollekció is késni fog! A Team Ico nem adott új megjelenési dátumot, de valószínűsíthető, hogy mindhárom játék 2012-ben fog már csak megjelenni.

A Sonic Generationsben a Team Sonic lehetőséget biztosít arra, hogy a pályákat a kék sündisznóval oldalnézetben teljesítsük vagy TPS-nézetben száguldozzunk, annak reményében, hogy így mindkét Sonic rajongói tábor elégedett lesz.



A Shadows of the Damned június 21-én fog megjelenni.

Ismeretlen okokból a Ubisoft eltolta a Child of Eden PlayStation 3-as átiratának megjelenését idén szeptemberre, a Kinectes verzió viszont június 17-én a boltokban lesz.

Noha Japánban és Európában már nem gyártanak több PSP Gót, Észak-Amerikában továbbra is működnek a gyártósorok.

A GameStop felismerte, hogy túl sok Nintendo DS kiszerelés van a piacon, és úgy döntött, hogy amint elfogynak a DS Lite készletei, nem árul többet ebből a konzolból. Valószínűleg a világ más táján is így tesznek majd az eladók.

Az Australian Classification Board egy újabb játékot leplezett le, ezúttal a Hydrophobia folytatását, a Hydrophobia: Prophecyt. Más még nem ismert a programról.

Április 26-án, vagyis holnap fog megjelenni a Shift 2: Unleashed első letölthető tartalma. A 800 MS pontot kóstáló, konzolexkluzív Legends DLC a 60-as és 70-es évek legjobb sportautóit tartalmazza, valamint öt új pályát.

Kocsik:
  • Alfa Romeo Giulia Sprint GTA (1965)
  • Austin Mini Cooper S (1965)
  • BMW 3.0 CSL Gr. 5 (1975)
  • Ford Capri RS3100 Gr.4 (1974)
  • Ford Escort Mk1 RS1600 (1971)
  • Ford GT40 Mk.I (1965)
  • Ford Lotus Cortina (1963)
  • Jaguar E-Type Lightweight (1963)
  • Nissan Fairlady 240ZG (S30) (1971)
  • Nissan Skyline 2000GT-R (C10) (1972)
  • Porsche 911 Carrera RSR 3.0 (1974)
  • Porsche 914/6 GT (1970)
  • SHELBY COBRA "DAYTONA" COUPE® (1965)
  • Team Need For Speed Porsche 911 Carrera RSR 3.0

Pályák:
  • Dijon-Prenois (1972)
  • Hockenheim (1982)
  • Monza (1958)
  • Rouen-Les-Essarts GP (1966)
  • Rouen-Les-Essarts Short (1952)
  • Silverstone (1975)



A Nintendo hivatalosan is bejelentette a Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Gamest, melyben a játékvilág két legjobban ismert karaktere a londoni olimpiai játékokon csap össze, többek között fociban, asztaliteniszben és különböző vízi sportokban. A játék Wii-re és 3DS-re fog megjelenni.

A Ubisoft közölte, hogy a Driver San Francisco valamikor szeptemberben fog megjelenni.

Az EA bejelentette a Harry Potter and the Deathly Hallows második részének játékváltozatát. A programról egyelőre annyit tudni, hogy Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Wii-re fog megjelenni egy most még ismeretlen, de valószínűleg a film premierjével egybeeső napon.



Pletkya

Minden napra jut egy Wii 2 pletyka. A CVG értesülései szerint a Project Cafe kódnéven futó új konzol kontrollerje egy 15 cm átmérőjű érintésérzékeny kijelzővel, két analóg karral és nyolc gombbal lesz felszerelve, illetve külön kapunk még két, a Wiimote-hoz hasonló eszközt, amivel a mozgásérzékelős játékokat irányíthatjuk.

A Pastapadr portál úgy tudja, hogy az EA sportjátékain átívelő, az achievementeket és egyéb eredményeket összekötő szolgáltatás előfizetéses lesz. A plusz pénzért olcsóbb vagy exkluzív DLC-ket és játékon belüli tárgyakat vehetünk a Madden, a FIFA, a NHL, a Tiger Woods, a NCAA Football és az SSX játékokhoz.

Egyéb

A BioWare írója, Drew Karpyshyn egy új Old Republic regényen dolgozik. A kötet címe Raven, s mint ebből már kitalálható a Knights of the Old Republic főszereplőjét követi, elmesélve mi történt vele az első KOTOR után. Karpyshyn a könyvében figyelmen kívül hagyja a játékosok által meghozható döntéseket, és a kanonizált történet szerint halad, vagyis Raven egy férfi és az erő világos oldalát választotta.

Az összes fatality a legújabb Mortal Kombatból:



Itt pedig a Gametrailers Mortal Kombat visszatekintése nézhető meg:





És ha még nem volt elég a MK-ból, íme a Mortal Kombat Legacy második része:



Lego GLaDOS

Ez történt... (2011 - 16. hét)

A Konami Style csinált egy 380 dollárt kóstáló Pyramid Head szobrocskát. Itt lehet előrendelni.

Ez történt... (2011 - 16. hét)

A Mega64 a Portal 2-vel poénkodik egy kicsit.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Mythos (április 26.) - PC
  • Natalie Brooks: The Treasures of the Lost Kingdom (április 28.) - DS
  • Darkspore (április 29.) - PC
  • Thor: God of Thunder (április 29.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS
  • Sniper: Ghost Warrior (április 29.) - PS3
  • Hollywood Files: Deadly Intrigues (április 29.) - DS
  • Virtua Tennis 4 (április 29.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Dance Dance Revolution Hottest Party 4 (április 29.) - Wii
  • Mystery of Mortlake Mansion (május 1.) - PC



A hét kérdése: Melyik a kedvenc verekedős játékod?