Eva Mendes félig-meddig felkapott színésznőnek számított a 2000-es években, azonban immáron tíz esztendeje nem láttuk őt filmben – utolsó szereplése Ryan Gosling saját rendezésében, a Lost Riverben történt, akivel nem mellesleg jó ideje egy párt alkotnak. A színésznő azóta visszavonult, életét a családjának szenteli, és nem igazán vágyik a visszatérésre, legfeljebb ha újra együtt dolgozhat férjével. Ezt korábban többször is elmondta, és most egy friss interjúban erősítette meg a dolgot, emellett eléggé önkritikusan is fogalmazott.

Soha nem voltam szerelmes a színészkedésbe. Ezt nem önmarcangolásból mondom, de soha nem voltam jó színésznő. Voltak jobb pillanataim, amikor igazán nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt” – mondta az 50 éves sztár, aki jelenleg Londonban él Goslinggal és két közös gyermekükkel. A pár 2012-ben, a Túl a fenyvesen című filmben dolgozott együtt először, és akkor jöttek össze, ezután Gosling szerepet adott neki a Lost Riverben. „Ő olyan dolgokat hoz ki belőlem, amik korábban elérhetetlennek tűntek” – fogalmazott Mendes arról, hogy milyen volt együtt dolgozni a férjével, és hogy az ő kedvéért miért térne vissza a színészkedéshez is.

evamendesfloewater1450071original1150x645cover.jpg

Ez az egyetlen dolog, amihez kedvem lenne. Volt pár elég sz*r szerep. Az elején mindig azt mondták: ’Túl nemzetiségi ehhez, túl nemzetiségi ahhoz’. Őrület volt. Mindig ezt jegyezték meg. Aztán egyszer csak vágányt váltottak arra, hogy ’Ó, most már menő a nemzetiségi’, vagy ’Menő latinának lenni’” – vallotta Mendes arról, hogy visszavonulása előtt mennyire frusztrálták az ajánlatok, amikkel megkeresték, mivel kubai származása egyfajta bélyeget jelentett számára.

A színésznő ennek ellenére sem unatkozik, a gyereknevelés mellett modellkedett és ruhákat is tervezett az elmúlt években, illetve a Skura Style nevű háztartási szivacsmárkának is társtulajdonosa és arca lett, idén szeptemberben pedig megjelent a Desi, Mami, and the Never-Ending Worries című gyerekkönyve is.

A képek forrása: Variety