A hét videója

Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy a GTA 5 az év eddigi legjobb játéka: egy óriási világ vár arra, hogy felfedezzük, szinte bármit megtehetünk, és remek rablásokban vehetünk részt. Az akció és az izgalom gyakorlatilag nonstop, a három főszereplő ugyanis gondoskodik arról, hogy sose unatkozzuk -- a nagy pörgés közben azonban a fejlesztők által nagy odafigyeléssel készített részletek elmosódhatnak, pedig pont ezek az apróságok teszik igazán jóvá a GTA 5-öt.

A GermanScientistTV nevet használó YouTuber a héten készített egy rövid, de annál érdekesebb videót, arról, hogy milyen érdekességeket talált a játékvilágból -- én ebből tudtam meg, hogy a szalagkorlátnak van gyűrődési zónája, s hogy a papucs tényleg papucsként viselkedik. Te találtál már hasonló apróságot a játékban?

Maradva a továbbra is nagyon felkapott GTA 5 témájánál: a történet tejesítése során elkerülhetetlen, hogy a karakterek között váltsunk, ám az emberünk nem marad ott, ahol hagytuk. Ameddig az egyik vagy másik jómadárral tesszük a dolgunkat, addig a többiek a saját életüket élik, ami a legtöbb esetben kimerül abban, hogy valamilyen unalmas dolgot tesznek, kocsit mosnak, filmet néznek, vagy éppen vasalnak -- Trevor viszont nem ilyen, és ezért is érdemes időről időre a legőrültebb karakterre váltani, még akkor is, ha nincs semmi dolgunk vele, hiszen neki köszönhetjük a leginkább bizarr jeleneteket. 

A GTA 5 egyébként már megvásárolható PC-re, igaz, flopilemezen, de annyi baj legyen. 

Érdekességek a hétvégére - Trevor egy állat

A Kotaku hetekkel ezelőtt arra kérte az olvasóit, hogy állítsanak össze egy listát azokról a klasszikus PC-s játékokról, amelyekkel mindenkinek érdemes játszania. Nos, a lista megszületett, s ahogy az várható volt, rengeteg címet sikerült felsorolni, egytől egyig olyan játékokat, amikre nyugodtan mondhatjuk, hogy kihagyhatatlanok. A gigászi listában többek között a Baldur's Gate, a Commander Keen, a Deus Ex, a Diablo 1 és 2, a Freelancer, a Half-Life, a Homeworld, a Mafia 1 és még sok más kapott helyet.

Hamarosan megjelenik a Pokémon X és a Pokémon Y, ennek apropóján pedig a héten felkerült az internetre az eredeti sorozat főcímzenéje, de természetesen nem szokványos módon: Lindsey Stirling és Kurt Hugo Schneider hegedű, elektromos gitár és némi dubstep hangzás kíséretében írta át a szerintem mindenki által nagyon jól ismert dalt.

Az acapella az egyik legszórakoztatóbb zenei forma, főleg ha egy játék zenéjét sikerült hangszerek nélkül felénekelni -- ezt csinálta most Mr. Smooth McGroove a Sonic The Hedgehog 3 Ice Cap Zone pályájával. 

A Machinima Prime hamarosan egy új Half-Life filmecskével fog jelentkezni, amiben a sorozat ikonikus fegyverével, a feszítővassal kerülhetünk közelebbi kapcsolatba. Az alkotás a Half-Life: Raise the Bar címet kapta, s már megjelent az első kedvcsináló videója. Rajta fogom tartani a szemem.