Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Az év végéhez közeledve megfigyelhettétek már, hogy sokan videót készítenek arról, mit láttak az elmúlt esztendőben -- filmekből és sorozatokból van a legtöbb ilyen, de szerencsére a videojátékok sem maradnak ki.

Az egyik ilyen összefoglalót Malcolm Klocknak köszönhetjük, aki nagyjából két percben foglalja össze, hogy mi mindent élvezhettünk a mögöttünk álló hónapokban. Te felismered mindet?

Nagyon sokan szeretik a Gran Turismo-szériát, ami nem is csoda, hiszen aki egy komolyabb versenyjátékra vágyik, az itt bőven megtalálja a számítását, rengeteg (már-már feleslegesen sok) autóval, változatos pályákkal és sok-sok lehetőséggel.

Tegnap jelent meg a sorozat legfrissebb része, a Gran Turismo 6, amiről nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a PS3 utolsó nagy exkluzív versenycíme, s ennek apropóján, sok éves munkájának tiszteletére Spanyolországban utcát neveztek el a vezető fejlesztőről, Jamaucsi Kazunoriról.

A Paseo de Kazunori Yamauchi Ronda városában található, ahol egyébként Ernest Hemingway-ről és Orson Wellesről is neveztek már el utcát.

gran-turismo.jpg

Íme a The Valvengers!

the-valvengers.jpg

Ha az autók egyedi festésének elkészítéséről van szó, nem sok olyan játék van, ami fel tudná venni a versenyt a Forza Motorsporttal, hiszen ebben csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen módon szeretnénk díszíteni a járgányunkat -- egyedi minták, komplex alakok, bármi jöhet.

A sorozat e része a Forza Motorsport 2 óta folyamatosan bővül, s természetesen a next-gen Forza Motorsport 5-ből sem marad ki, ahol többek között ilyen Legend of Zelda kocsit is lehet készíteni.

Így nézne ki a PS4, ha a Sony az Atari 2600 stíluselemeit használta volna a tervezés során.

ps4-retro-atari-2600.jpg

Na, ilyen egy remek Alea cosplay.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Unod a szimpla multiplayer meccseket a Battlefield 4-ben? Egy kis extra izgalomra vágysz? Szereted a vizet? Ha a válasz mind a három kérdésre egy igen, akkor neked találták ki a vízi lovagi tornát, amiben két jetski rohan egymás felé, miközben az utasok igyekeznek eltalálni az ellenfelet egy rakétával.

A 4chan legújabb kampányában szeretnék elhitetni a hiszékenyebb játékosokkal, hogy az Xbox One-t visszafelé kompatibilissé lehet tenni az Xbox 360-ra írt játékokkal, mégpedig a hét elején ismertetett fejlesztői móddal. Természetesen ez nem működik, sőt, ha valaki követi a lépéseket, akkor tönkre is vághatja a konzolját.

Remélem senki sem fog bedőlni a dolognak, bár legutóbb szintén a 4chan elhitette nem is egy emberrel, hogy az iOS 7 vízállóvá teszi a telefont…

4chan-xbox-one-atveres-kicsi.jpg