A népszerű videojáték-sorozat alapján készült, 2021-ben bemutatott Mortal Kombat-reboot viszontagságos időkben érkezett meg a mozikba és HBO Maxra, ennek ellenére meglepő sikert aratott: 55 millió dolláros büdzséjével világszerte összesen 84 milliót termelt, valamint azóta is a streamingszolgáltató legsikeresebb debütálását tudhatja magáénak. Ugyan a kritikák vegyesek voltak, egyesek a színészi alakításokat, az atmoszférát, a harcjeleneteket és a forrásanyag felé mutatott hűséget dicsérték, míg mások a forgatókönyvet, a párbeszédeket és az expozíciót kifogásolták, ettől függetlenül a fanok izgatottan várják, hogy a jövőre érkező folytatás milyen irányba viszi a franchise-t. A Mortal Kombat 2-ön jelenleg is gőzerővel dolgoznak, és Lewis Tan szerint a második rész pontosan azt adja majd, amit a videojátékok rajongói elvárnak – azaz több gore-t, hosszabb bunyókat és vérmocskosabb tónust.

A színész, aki amúgy az első filmben egy teljesen új, a játékokban korábban még nem látott karaktert formált meg, természetesen a következő felvonásban is visszatér, és a San Diegó-i Comic-Con során egy Collidernek adott interjúban mesélt arról, hogy mire számíthatunk majd a Mortal Kombat 2-ben. Tan elmondta, hogy a készítők kifejezetten odafigyeltek a nézők visszajelzéseire, folyamatosan böngészték a fórumokat, hogy tisztává váljon előttük, mit szerettek az emberek az első részben, és mit nem. „A második filmben 100-szor jobbá tettük azokat az elemeket, amelyek az elsőben működtek” – fejtette ki, és közben Karl Urban, a The Boys sztárjának Johnny Cage-dzsét is dicsérte.

mortal-kombat-2021-cole-arcana-armor.jpg

Tan továbbá arról is beszélt, hogy a folytatás hangulata némiképp különbözni fog az előzmény tónusától, és ezúttal egy „vad, elképzelhetetlen őrültségre” számíthatunk, ami most már tényleg a címbéli Halálos Viadal köré fog összpontosulni. „Azt mondanám, a hangvétel kissé eltér majd. Kicsit felgyorsult az egész. Ahogy mondtam, nehéz kivitelezni és vezetni ezt a történetet, mert egy olyan karakter is szerepel benne, aki korábban nem tűnt fel a játékban, igaz? Így felmerül a kérdés, kinek a történetét meséljük el? Hogyan mesélhetjük el? Hogyan mutathatjuk ezt be azoknak az embereknek, akik talán nem is ismerik a Mortal Kombat-et úgy, mint a rajongók? Az első filmben megoldottuk ezt a problémát, szóval most a viadalon van a hangsúly. Egyszerűen csak belevágunk. Tehát a második film vad, elképzelhetetlenül őrült és hihetetlen lesz.

Tan továbbá két kollégáját, Hiroyuki Sanadát és Tadanobu Asanót is méltatta, akik az első film óta A sógun című tévésorozatnak köszönhetően még népszerűbbek lettek. „Hiroyuki Sanada egy igazi legenda, minden idők egyik legjobb színésze. Ha még nem láttad A sógunt, mindenképp nézd meg! Tadanobu Asano, aki Raident játssza, szintén benne van a sorozatban. A Mortal Kombat bandáját Emmy-re jelölték, ami eléggé hihetetlen” – mondta a színész.

A Mortal Kombat 2 2025 októberében kerül a mozikba.