A show magyar idő szerin éjfélkor kezdődött a Los Angeles-i filmszínházban, ahol a Ubisoft a kezdésig kérdésekkel szórakoztatta a népet, sőt egy kis statisztikát is mutattak arról, hogy hányan jelentkeztek be a prezentációra.

A műsort végül Flo Rida nyitotta meg, s leplezte le a Just Dance 4-et, mely idén októberben fog megjelenni Wii-re, Kinectre, Move-ra és Wii U-ra. A folytatás nagy újdonsága a Wii U-exkluzív Puppet Master Mode, aminek lényege, hogy ameddig négy játékos táncol, addig az ötödik résztvevő a tableten keresztül tudja módosítani a táncmozdulatok sorrendjét és fényképezni, hogy a többiek mit csinálnak.

A játékban összesen 40 számra rophatjuk, ám eddig csak az alábbi slágereket hozta nyilvánosságra a Ubisoft:

  • Carly Rae Jepsen - "Call Me Maybe"
  • Rihanna - "Disturbia"
  • Flo Rida - "Good Feeling"
  • Nelly Furtado - "Maneater"
  • Maroon 5 ft. Christina Aguilera - "Moves Like Jagger"
  • Rick Astley - "Never Gonna Give You Up"
  • The B-52's - "Rock Lobster"
  • P!nk - "So What"
  • Nicki Minaj - "Super Bass"
  • Barry White - "You're The First, The Last, My Everything"
  • One Direction - "What Makes You Beautiful"
  • Will Smith - "Wild Wild West"



A táncos mulatság után a műsor házigazdája, Aisha Tyler lépett a színpadra, aki egy Far Cry 3 prezentációt hozott. Megtudtuk, hogy a játékban helyet kapott egy 4 főt támogató kooperatív mód, ám ezzel a történetet nem teljesíthetjük, hanem külön, a maguk kis sztorijával ellátott missziókban vehetünk részt. A játékhoz egyébként lesz pályaszerkesztő, illetve a Sony konzoljára exkluzív letölthető tartalmak fognak megjelenni.





A sorban a következő a Splinter Cell: Blacklist volt, amihez nem csak egy új, Welcome to Fourth Echelon címre keresztelt CGI-trailert kaptunk, hanem megerősítést arról, hogy ismét lesz kooperatív mód, sőt multiplayer harc is, amiben visszatér a klasszikus Spy vs. Mercs játékmód, amiben az állig felfegyverzett zsoldosok a mindenféle kütyükkel felszerelt, trükkös kémekkel csapnak össze. A játék természetesen nem csak Xbox 360-ra, hanem PC-re és PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.



A gyilkolás és a titkos küldetések után egy jóval könnyedebb játék, a Rayman Legends került terítékre. A játék Wii U-n öt fős kooperatív játékmódot támogat, melynek során egy játékos a táblagépen irányítja a karakterét, míg a többiek Wiimote-okkal, illetve az új Pro Controllerrel haladhatnak. Amelyik játékos a tabletet választja, egy új karaktert, Murphyt veheti kezelésbe, akivel a többieket hátráltató bozótot nyeshetjük meg, platformokat emelhetünk fel, katapulttal lőhetjük ki őket, egyszóval egy más játékélményen keresztül egyengethetjük a többiek útját.



Újabb Wii U-ra írt program, ráadásul ezúttal egy új IP-ről van szó, a címe pedig ZombiU. A Ubisoft Montpellier műhelyében készülő játék 2012-ben, Londonban játszódik, egy, az embereket zombivá változtató vírus pusztítása után. Játékosként az a feladatunk, hogy túléljük a zombiapokalipszist, amiben óriási segítséget fog nyújtani a konzol tábla perifériája, amin minden eszközünket megtaláljuk, beleértve a térképünket és fegyverünket is. Persze ha nem sikerülne életben maradni, a játék nem áll meg, hiszen átkerülünk egy másik túlélő testébe, s lehetőséget kapunk arra, hogy levadásszuk a régi karakterünket, visszaszerezve a felszerelésünket.

A játékban lesz egyébként egy két fős kompetitív játékmód is, amiben az egyik játékos a túlélőt alakítja, míg a másik a zombik seregét irányítja. Itt a túlélő csak a gamepaddal operálhat, míg a Zombie Master a tabletet kapja meg.



A Ubisoft tovább bejelentette Wii U-ra a Rabbids Landet, a Your Shape Fitness Evolved 2013-at, a Sports Connectiont, illetve egy Bosszúállók-játékot, miben a filmes Bosszúállók nem, de Pókember, Ciklon, Rozsomák és Venom feltűnik.

A sajtótájékoztató végéhez közelítve végre az Assassin’s Creed 3 is feltűnt, mégpedig egy új kedvcsináló videóval és két játékmenettel-klippel. Azt hiszem ehhez nem kell hozzáfűznöm semmit, talán csak annyit, hogy PlayStation 3-ra exkluzív letölthető tartalmak fognak megjelenni.







Következőnek a talán sokaknak ismerős, éneklős, viccelődős Toby Turner lépett a színpadra, majd láthattunk egy élő meccset a Tobuscus Railgun Allstars és a házigazda által vezetett Aisha and the Rocket Angels között a Shootmania Stormban. A játék lényege az volt, hogy az egyik, lézerfegyverekkel felszerelt csapat megállítsa a rakétákkal támadó másikat. A lézer instant kill, a rakétával azonban több lövés kell az ellenfél leterítéséhez. A játék érdekessége, hogy egyedi pályákat készíthetünk, és a TrackMania-sorozat mögött álló Nadeo fejéből pattant ki mindez.



A műsor végén a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot lépett a színpadra, hogy bejelentse cége legújabb játékát. A Ubisoft Montreal által készített Watch Dogs egy teljesen új IP, amiben egy modern, nyitott világban az a feladat hárul ránk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel döntsük meg a korrupt rendszert. A játékban civil rendszerek feltörésével, és persze fegyverekkel érhetjük el a célunkat.



A Watch Dogs PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra készül, de még nem tudni, hogy mikor fog megjelenni.