A Bluepoint Games oldalán árulkodó nyomok bukkantak fel, amelyek arra utalnak, hogy nem egy régi, kedves játékunk elérhető lesz a következő generációban is a vadonatúj konzolunkon. Mint az tudjátok, a PlayStation 4 és az Xbox One nem rendelkeznek a visszafelé kompatibilitás luxusával, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy PS4 nem képest egy PS 2-es vagy 3-as játék futtatására. Akadnak azonban más módszerek arra, hogy nyolcadik generációs konzolunkon is játszhassunk el nem feledett kedvenceinket.

Mint azt említettem, a Bluepoint Games hivatalos honlapján bukkantunk a kis morzsácskára. Az álláshirdetések között böngészve erre a mondatra leltünk rá a vezető grafikus programozót kereső állásajánlatban: „jelenleg egy Sony-klasszikus hozunk el az új rendszerekre”. A csapat nem egy igen jelentős projekten dolgozott korábban; az ő munkájuk volt többek között a God of War Collection, az ICO & Shadow of the Colossus Collection és a Metal Gear Solid HD Collection. Mindezek mellett ők készítették el a PlayStation All-Stars Battle Royale motorját is, amely PS3-on és PS Vitán is remekel.

Klasszikus Sony játék a PS4-hez

A stúdió munkatársai egyelőre nem szolgáltak információval a feldolgozás alatt álló játékot illetően. Érdeklődéssel várjuk, vajon melyik klasszikus alkotás elevenedik meg újra a szemünk előtt.