Pár éve nagy ováció fogadta a PGO blogszekcióját, az utóbbi egy évben viszont kicsit ránk járt a rúd és bizonyos technikai okokból kifolyólag le kellett állítanunk a szolgáltatást. Megszámolni sem tudom, hány levelet, privát üzenetet és fórumos hozzászólást kaptam azóta, hogy mikor lesznek blogok ismét, már ha lesznek ugye, s bár már jó ideje dolgoztunk a szolgáltatás visszaállításán, a nyári kiadóváltás tovább nehezítette a dolgunkat.

Most viszont vége a várakozásnak, a blogok újra működnek, mi pedig minden korábbinál több figyelmet szentelünk nekik. Nem elég, hogy rendszeresen frissítjük majd a saját blogjainkat, de fokozott moderációval közelítünk a többi felé is, hogy biztosítsunk egy bizonyos szintet, ami azért valljuk be, főként a köz érdekét szolgálja.

Blogot természetesen bárki indíthat, a dolog menete roppant egyszerű. Elég rákattintani a felső menüsáv Blogok opciójára és követni az utasításokat. Ha már van blogotok, akkor ott folytathatjátok a munkát, ahol abbahagytátok, ha viszont még nincs, akkor épp ideje, hogy legyen, szóval tessék kattintani, nem bánjátok meg!



Ám még mielőtt nekikezdenétek...

Mielőtt még elkészülne a blog, ajánlott elolvasni főszerkesztőnk (ki egyébként maga is nagy blogger hírében áll) útmutatásait arról, hogyan és miként érdemes blogot vezetni. Hasznos és tanulságos olvasmány, amit nem árt megfogadni, hisz azok, akik követik gondolataitokat, az írásaitok alapján képzelnek el benneteket.

Hasznos tipp még a fórum Blogolás topicjának rendszeres látogatása, ahová eztán is nyugodtan linkelhetitek postjaitokat -- innét kérünk benneteket, hogy a fórum többi témáját ne szemeteljétek tele a "most írtam XY-ról, gyertek olvasni" típusú üzenetekkel, mert mindennek megvan a maga helye és ideje.

Ugyanez igaz a fórumszabályzatra, mely kiterjed a blogokra is, szóval tessék ésszel írni, van, amit a saját oldalakon sem fogunk tolerálni (rasszizmus, warez, stb.).

Fontos információ továbbá, hogy a blogok leállása óta engedélyezésre váró blogok listáját töröltük, így akik az elmúlt hetekben-hónapokban szerettek volna saját szekciót indítani, újra kell regisztráljanak. Apróbb kellemetlenség, de a funkciók gördülékeny újraindításához elengedhetetlen volt.

Megértéseteket és türelmeteket köszönjük, reméljük, hogy az oldal a blogokkal is csak jobbá válik majd. Találkozunk a postok között, addig is a Guru legyen veletek!