A holló új változata 30 évvel a Brandon Lee főszereplésével készült eredeti verzió után érkezett meg a mozikba: a film kritikailag és pénzügyileg is hatalmas bukás, ami mondjuk nem meglepő, már az első hivatalos fotó megjelenésénél elkezdődött a gyűlölethullám, ami, mint utólag kiderült, egyáltalán nem volt alaptalan. A reboot miden szempontból csalódás, szóval a készítőknek nincs nagy oka az örömre, maximum a címszerepet alakító Bill Skarsgard hihetetlen fizikumát lehet dicsérni, ami valljuk be, tényleg megérdemli az elismerést. A svéd származású színész szigorúan és keményen edzett a forgatásra: a felvételek Prágában zajlottak, és a napokban Rupert Sanders rendezővel karöltve mesélt arról Skarsgard, hogy közel sem volt egyszerű kitalálni, hogy miből és mennyit egyen, illetve ejtett egy-két szót arról is, hogy hogyan készült fel fizikálisan a karakter megformálására.

Amikor elvittem Billt vacsorázni, mindig rendeltem helyette, mert már tudtam, mit eszik. Tatár beefsteaket nyers tojással. Sokat volt a konditeremben. Nagyon egészségesen étkezett, mindannyiunkra szégyent hozott, amikor ettük a burgereket és a hotdogokat” – nyilatkozta a direktor a Variety-nek, majd arról is beszélt, hogy Skarsgard milyen keményen hajtott az akciójelenetek során: „Sok komplex kaszkadőrmutatvány van a filmben, és Bill nagyon sokat maga csinált meg. Ahogy látjátok, hihetetlen fizikuma van. Hihetetlen a teste ebben a filmben.

Sanders szerint Skarsgard egyszerre volt képes eljátszani a könyörtelen bosszúállót és az érzelmes hősszerelmest – és utóbbi remekül erősítette előbbit. „Ez nem csak fölösleges erőszak. Tényleg úgy érzed, hogy ott vagy a karakterrel.

Skarsgard elárulta, hogy utólag kicsit már bánja, hogy nem tudott eléggé lefogyni a forgatásra, ami Eric Draven karakterének két, egymástól eltérő változata miatt lett volna szükség: „Trükkös volt, mert azt akarták, hogy a Holló ki legyen gyúrva, de Eric karaktere nem lehet kigyúrt. Nem gondoltam azt, hogy soványnak kéne lennie, de nem engedhettük meg, hogy hat hónapra nyújtsuk a forgatást a Dühöngő bika módjára. Szóval sokat edzettem súlyzóval, és sok proteint ettem.” A színésznek a diéta nem jelentett problémát, viszont a cseh sörnek már nehezebben tudott nemet mondani. „Nagyon szerettem azt, amit ettem, nem éreztem úgy, hogy csalnom kéne. Cukrot nem ettem, de nem vagyok egy édesszájú srác. Azt hiszem, a legnagyobb csalásom egy alkoholos sör volt. Ünnepeltem a forgatás után” – vallotta be Skarsgard.

Noha a színésznek A holló új változata enyhén szólva sem jött be, ez a fiaskó maximum csak egy említésre sem méltó lábjegyzet lesz a karrierjében, már csak azért is, mert nemsokára érkezik a Nosferatu remake-je Robert Eggers rendezésében, ahol Orlok gróf szerepében csillogtatja meg színészi képességeit (remélhetőleg jobban, mint a befuccsolt A hollóban). A film nálunk 2025. január 2-től lesz látható, és Skarsgard elárulta, hogy ezt a karaktert is komolyan vette, ami az okkultizmus világába való elmerülésben nyilvánult meg.