GURU Extra Budapest GameShow 2010A 2010-es Budapest Gameshow két napig dübörgött a Millenáris Park legnagyobb épületében, ami tavalyhoz képest némileg visszalépés, hiszen akkor a Sportaréna adott otthont az eseménynek, megspékelve a Windows 7 premierjével, ám így is boldogok lehetünk. A két nap alatt több ezren látogattatok ki annak ellenére, hogy hétköznap kellett felszabadítani az időtöket, de úgy látszik, ez nem okozott problémát. A Jövő Háza szépen fel lett töltve, konzolok, pavilonok és Kinectek sokasága adta meg végül az összképet, ahol minden gamer otthon érezhette magát. Kis túlzással nem volt olyan négyzetméter, ahol ne találhattunk volna egy Kinect-részleget, ami öröm volt, de egy kissé üröm is. Öröm, hiszen mindenki kipróbálhatta különösebb sorban állás nélkül, üröm, hiszen a csapból is ez folyt.

Különböző versenyek zajlottak a show egésze alatt, Starcraft II bajnokság, FIFA 11 kupa és még jó pár megmérettetés várta a jelentkezőket, és persze azt se felejtsük el, hogy a színpadon is kvízjátékok és nyereményosztogatások követték egymást lépten-nyomon. Amellett, hogy a temérdek konzolon bárki kipróbálhatta a megjelenés küszöbén álló, vagy már megjelent játékok nagy részét, a szakma iránt érdeklődők a hazai újságírás krémjétől is hallhattak spontán játéktesztet a színpadon, élőben. Rengeteg póló, játék, poszter és egyéb kütyü talált gazdára, sőt simán megkockáztatom, hogy a több ezer ember közül nem volt olyan, akinek üres kézzel kellett távoznia. Megünnepeltük, hogy immáron hivatalosan is beköszönt Magyarországra az Xbox Live, bár az ingyen MS pontokon és avatáron kívül még nem igazán tudjuk az igazi előnyét a dolognak.

GURU Extra Budapest GameShow 2010GURU Extra Budapest GameShow 2010GURU Extra Budapest GameShow 2010

Természetesen a PC Guru teljes legénysége is a fedélzeten volt, így amellett, hogy találkozhattatok velünk, hatalmas kedvezménnyel juthattatok hozzá a magazinhoz. A legújabb számot féláron kínáltuk, míg 1000 forintra lőttük be három darab szabadon választható korábbi számunk árcéduláját. Mi jól éreztük magunkat veletek, reméljük ez fordítva is így volt, a rendezvény színvonalára nem lehet panaszunk, bár azért a Sony dolgait a PlayStationnel meg a Move-val hiányoltuk, ahogyan a hardvereket is.

Mindenesetre volt két nap, ami csakis és kizárólag a videojátékokról szólt, gamerektől gamereknek, így mindenki megtalálhatta a számításait. Sajnálhatja, aki kihagyta, de jövőre újra lesz BGS, amire ígéretet tettek a szervezők, úgyhogy mi biztosan ott leszünk. A képekért kattintsatok az alábbi linkre!

» Budapest Gameshow 2010 képekben