Az új konzolokkal kapcsolatos legfontosabb kérdések között első helyen mindig az ár, a teljesítmény, a játékok sora és az elérhető funkciók listája áll. Ezekről szól minden prezentáció és interjú, így kevés figyelem fordul a gépek méreteire, mely valóban nem prioritás, és semmiképpen sem olyan, amiből óriási cikkeket lehet írni, végső soron azonban ez is érdekes, s érdemes szót ejteni a témáról.

Egyelőre hivatalos méreteket csak a PlayStation 4-gyel kapcsolatban tudunk, ami első hallásra megnehezítheti a behemót Xbox One-nal való összehasonlítást, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy a két gépen van egy egységes komponens, a lemezolvasó, ebből pedig már lehet olyan képet készíteni, ami arányosan mutatja be a két riválist. Íme:

Bájosan kicsi a PlayStation 4

Persze mindez egy kicsit csalóka, ugyanis a PlayStation 4 „csak” szemből kisebb, mint az Xbox One, a hossza viszont már nagyobb, mint amivel a Microsoft büszkélkedhet, mindenesetre így is meg kell emelni a kalapot a Sony mérnökei előtt, akik egy összességében kisebb egységet építettek hasonló komponensekből -- ráadásul a NeoGAF információi szerint a PlayStation 4 beépítve tartalmazza a tápegységet, míg az Xbox One-nak ismét egy tégla kell a táplálásához.

Bájosan kicsi a PlayStation 4