Mike Capps Epic elnök a Developnak beszélt a cég jövőbeli terveiről. Mike szerint nem lehet elég hamar ráállni a következő konzolgenerációra, főleg, hogy csapata ugyanúgy dominálni szeretne a motorok piacán, mint jelenleg.



"Ez a tervünk, és nem is igazán mondanék erről többet. Na jó, már tavaly is ezen járt az agyunk és elmondhatom, hogy sikerrel jártunk. A Samaritan demónk PC-n futott, de két vagy négy évvel később egy konzol is eljut majd arra a szintre. A célunk az volt, hogy bemutassuk, mit várunk az új gépektől. Szerintem nagyon fontos, hogy az új Xbox és az új PS megjelenésekor a játékos lássa, hogy ilyet bizony nem tudnak a régebbi vasak. Különben nem lesz sikerük, ilyen egyszerű az egész. Mármint a PS3 még mindig üt, a Heavy Rain nagyon durván néz ki. Kell majd hozzá hardver, hogy übereljük."

Mike kitért a terjesztési gondokra is. Szerinte az új konzoloknál már olcsóbb DLC-kre és letölthető játékokra lesz szükség, illetve az sem árt, ha a fejlesztők nagyobb szabadságot kapnak, különben elhagyják a platformot és a még mindig nyílt rendszerű PC-hez fordulnak.

"Jelenleg nem is változtathatunk a letölthető cuccok árain. Egyszerűen nem engedik meg. Nem hiszem, hogy ez a védekező hozzáállás egy olyan világban is működik majd, ahol a letölthető tartalmak napról napra frissülnek."