Az Ubisoft mostanság enyhén szólva sincs nyerő szériában: a Skull and Bones csődje komoly anyagi válságba taszította a francia céget, ami miatt már a privatizáció is szóba került, majd a Star Wars Outlaws bukása további szögeket vert be a képzeletbeli koporsóba, és akkor az Assassin’s Creed Shadow körül kirobbant balhéról még nem is beszéltünk. A népszerű sorozat következő részével kapcsolatos problémák miatt a játék megjelenését végül elhalasztották 2025-re, így a cím november helyett jövő februárban kerül a boltok polcaira. Továbbá a Ubisoft képviselője megerősítette, hogy nem lesz korai hozzáférés a játékhoz még azoknak sem, akik megvásárolják a Gold vagy a Collector’s Editiont, és emellett a szezonbérletre is keresztet vehetünk.

Az Insider Gaming által leközölt hivatalos Discord-beszélgetés szerint nem lesz semmilyen korai hozzáférés a Shadowshoz, tehát teljesen mindegy, hogy melyik kiadásra ruházunk be, az új epizóddal mindenki ugyanazon a napon, azaz 2025. február 14-én játszhat először. A szezonbérletet szintén kukázták, bár ez már korábban kiderült, és ennek fényében az a gyűjtői kiadás extrái között már nem is szerepel. Ennek köszönhetően a kiadás árazása is megváltozott: a Collector’s Editionért 279 dollár helyett 229 dollárt kell kifizetnünk, továbbá az is benne van a pakliban, hogy a gyűjtői változat külseje is átalakulhat, legyen szó magáról a dobozról vagy a benne szereplő egyéb tartalmakról, mint például a fémtok, a művészeti album, a szobor, és így tovább. Valószínűleg a Gold Edition is olcsóbb lesz a vártnál, mivel ez ugyancsak 3 napos korai hozzáférést kínált a szezonbérlet mellett. Az Ubisoft Store-ban jelenleg csak a Standard Edition érhető el.

Az Assassin’s Creed Shadows a tervek szerint február 14-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. A pletykák szerint a Ubisoft kooperatív módot is fejleszt a játékhoz.

A borítókép forrása: Ubisoft