A Funko Pop figurák népszerűségét pont ez adja, ugyanis kedvenc sorozataink, filmjeink és popkultúránk szereplőihez kapcsolódnak. Sokan vannak oda ezekért az azonnal felismerhető, jellegzetes chibi stílusú, túlméretezett fejű figurákért, olyannyira, hogy a ritkaságok komoly összegekért cserélnek gazdát. Mit tudnak, mi a titkuk? Tarts velünk, és ismerd meg a Funko Popok sajátos világát!

Mik azok a Funko Popok, és mióta léteznek?

A Reflexshopnál beszerezhető Funko Pop figurák a popkultúra, a filmek és a való élet szereplőinek egyedi megjelenítésű vinyl figurái, amelyek 2010-es berobbanásuk óta világszerte igen népszerűvé váltak. 1998-ban alkotta meg az első figurát egy játékgyűjtő, aki egy játékszerű kabalafigurát akart készíteni egy michigani étterem franchise-nak. Egy tulajdonosváltás után 2005-ben már mint Funko Popok készültek, és azóta a becslések szerint már több mint 8300 dizájnváltozata létezik.

Népszerűségük titka, hogy a szórakoztató, imádnivaló figurák eredetileg a játékközösség és más, jellemzően kevés árucikket kínáló piacok számára készültek, ezáltal az emberek kapcsolatba kerülhettek a különféle ismert és szeretett karakterekkel. A Funko Pop gyűjtemények általában megfizethetőek és elérhetőek mindenki számára, így a legtöbb érdeklődő könnyen megvásárolhat belőlük annyit, amennyit csak akar, de egyes karakterekből korlátozott mennyiség készül.

httpsreflexshophu-2024-marcius-cikk3.png

Rajongóknak és megszállott gyűjtőknek

Míg a gyakori, nagy számban készülő szériák figurái bárki számára elérhetőek, a ritkaságokért nagy összegeket fizetnek a megszállott gyűjtők. Ha úgy döntesz, Te is elkezded, valószínűleg a kedvenc karaktereidet szerzed be először, majd rájössz, nehéz abbahagyni a gyűjtögetést. Lehet, hogy az elsőt a legjobb barátodtól/barátnődtől kaptad a közös szenvedélyetek, kedvenc filmetek emlékére, de igazi megszállottá válsz.

A Funko Pop figurák számos különböző kategóriában, méretben és kiadásban kaphatók. Készülnek szépia, fekete-fehér, láthatatlan, fémes, áttetsző, fényes és sötétben világító kivitelben.

De mégis mire valók?

A Funko Popokkal a lehetőségek tárháza végtelen, gyűjtheted őket, kereskedhetsz velük, vagy csak a saját örömödre játszhatsz, jeleneteket alkothatsz meg a karakterekkel, képeket készíthetsz a közösségi médiába, vagy filmeket és más művészeti alkotásokat hozhatsz létre. 

A Funko Popok a gyűjtők számára értékesebbek dobozban, így ha fontos számodra, hogy a lehető legmagasabb áron tudd eladni, tartsd őket az eredeti dobozukban, de ha csak a portól szeretnéd megvédeni, vásárolhatsz is hozzájuk protektor dobozt. És ha a Funko mánia elkapott, hátizsákok, táskák és plüssök formájában is szert tehetsz a kedvenc karaktereidre. Vigyázz, hamisítják, így ha gyűjteménybe szánod, ellenőrizd, van-e egyedi számuk!