13 éve a Remedy újabb csodát tett le az asztalra, amivel a Max Payne után a fejlesztők végleg beírták magukat a videójátékos történelemkönyvekbe. Hogy ezt követően 13 évig ignorálták a rajongók kéréseit, könyörgéseit és követeléseit, az szinte megbocsáthatónak tűnik azután, hogy ma végre lehullott a lepel, és ennyi idő után láthatjuk az Alan Wake 2-re érkező értékeléseket. A PC Guru kritikája holnap reggel nyolctól érhető el az oldalon, addig pedig nézzük, mások hogy vélekedtek a thriller/horror kaland visszatéréséről.

pcguru-remedy-sam-lake-alan-wake-2-thomas-puha-epic-games-pc-ps5-xsx-horror-thriller-stephen-king-twin-peaks-video-game-halloween-pontok.jpg

Az IGN anyaoldala szerint például “Az Alan Wake 2 egy nagyszerű túlélőhorror-folytatás, amelyhez képest a kultikus-klasszikus eredeti alig több, mint egy durva első vázlat.”, amire egy laza 9-es értékelést is sikerült rádobni. Közben a TheSixthAxis úgy véli, hogy “Ahogyan a két főszereplőnek egyenlő képernyő-időt ad, az Alan Wake 2 az egyenlő arányú narratíva és a túlélőhorror finom keveréke. Mindkét összetevőt zseniálisan sikerült keverni, hogy egy olyan játékot hozzanak létre, amely összezavarja az ember fejét, megijeszti, majd elvigyorodik rajta, miközben ismét alig várja, hogy ezután mi következik.”, ami a magazin szerint 10 pontot jelent. A TechRaptor újságírója ehhez és a többséghez képest kifejezetten szigorúnak tűnik, mikor a 7 pont mellett azt állítja, hogy “Az Alan Wake 2 Washington csendes helyeire és New York utcáira kalauzol el, ahol a sötétség gyökeret vert. Útközben feszült és felfokozott hangulatra, fergeteges akciókra és emlékezetes, ragyogó ötletekre lehet számítani. Sajnálatos módon több kirívó probléma is felmerült a teszt során.”

Ettől függetlenül az biztos, hogy a rengeteg 9 és 10 pont mellett a finn Remedy fejlesztőinek nem kell új munka után nézniük, sőt jó eséllyel maradnak ugyanabban a ligában, ahol eddig is tartózkodtak. Hogy nálunk mi a helyzet? Nos, a tesztelés alatt én is belefutottam kirívó problémákba, nem is vagyok maradéktalanul elégedett, de reggel nyolctól a teljes cikket elolvashatod az oldalon. Te előrendelted és várod már a játékot?