Ha valaki rendszeresen figyeli, miket alkot az AI, milyen borzalmakat készít a megadott paraméterek vagy szimplán csak címszavak alapján, akkor jó eséllyel belefutott már mindenféle, már-már rémálomszerű videóba vagy képbe, ami minimum a jó ízlést sérti, de akár maradandó traumákat is okozhat. Van olyan videós montázs, ami a jól ismer mémemeket gyűjti egybe, teszi élővé, de ezek is olyan módon kelnek életre, hogy az már szinte egy drogos tripnek felel meg, és bárki megnézi, onnantól köszöni szépen, de minimum józan életet szeretne élni, vagy egyből kolostorba vonul, hogy élete végéig vezekeljen. Van viszont egy oldal a Facebookon, ami ténylegesen azt teljesíti, amit elvárnánk az AI-tól, ráadásul kedvenc témánk, a videójátékok kapcsán.

pcguru-ai-mesterseges-intelligencia-generated-videogames-mario-zelda-kratos-god-of-war-darks-souls-halo-1.jpgA montázshoz használt képek forrása: AI Generated Videogames

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehetne egy Assassin’s Weed? Igen, itt az orgyilkosok kicsit kevésbé lennének komolyak, az egyszer biztos. Vagy egy Bright Souls, aminél sötét helyszínek helyett virágos réteken találnád magad, hiba esetén pedig a megszokottól eltérő felirat várna a képernyőn? Aztán ott a Hola, ami szerintem ebben a formában is XBOX-os zászlóshajóvá válhatott volna, ha valamiképpen másképp alakul a történelem, és a Bungie helyett mondjuk, José González Inárritu találja ki a konzolos zsánert forradalmasító FPS-t. Nos, a Tifa 23-tól a Bloodborne Skate-ig ez mind megtalálható az AI Generated Videogames oldalon, ahol a hosszú hétvége alatt érdemes átböngészni a teljes kínálatot, mert garantáltan talál mindenki néhány olyan kedvencet, aminél indokolatlanul sokat fog röhögni. Így már csak egyet tudunk javasolni: több poént az AI-nak, és akkor talán az emberiséget sem akarja majd elpusztítani!